Foto: F64

Latviešu dziedātāja Laima Vaikule (attēlā), kura kopš aizvadītā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem ar atzīstamiem panākumiem darbojas nežēlīgajā Krievijas šovbiznesā, pirmdien, 31. martā, atzīmē savu 60 gadu jubileju.

Vaikule pasaulē nākusi Cēsīs, jaunībā viņa sapņojusi kļūt par ķirurģi un sākusi izglītoties Rīgas Medicīnas skolā. Vēlāk gan liktenis iegrozījies citādi - viņa uzstājusies Jūras pērlē, tad satikusi Raimondu Paulu, kurš meitenē saskatījis potenciālu, un drīz vien durvis uz Krievijas estrādi pievilcīgajai un talantīgajai meitenei bija vaļā.

Pēdējo gadu laikā Vaikule sniegusi daudz ļoti atklātu interviju - tajās viņa gan atzinusies savulaik veiktos abortos, kuru dēļ viņai liegta iespēja kļūt par māti, gan stāstījusi par cīņu ar vēzi un to, kā mierinājumu meklējusi ticībā, gan atzinusies, ka visvairāk viņai bail no vecuma bezspēcības.

Viņa ir pārliecināta, ka skatuves māksliniekam nav nekā briesmīgāka par novecošanu, jo fani savu elku vēlas redzēt vienmēr jaunu un enerģijas pilnu. Tiesa, Vaikule vecumam esot sagatavojusies - viņai ir gan nauda, gan ierocis, un dziedātāja pieļāvusi, ka mūža nogali pavadīs, ieslēgusies mājās.

Vaikule bieži uzturas savā mājā Jūrmalā, katru gadu piedalās festivālā Jaunais vilnis, bet ar koncertiem šeit uzstājas reti. To, ka arī Latvijas publika Vaikuli vēl aizvien mīl un nav aizmirsusi apliecināja dziedātājas koncerts Atkal mājās pērnā gada pavasarī, kad Arēnā Rīga pulcējās tūkstošiem viņas talanta cienītāju un apbrīnotāju.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!