Foto: Mango

Piektdienas naktī nepatīkams starpgadījums piemeklēja pašmāju mūziķi Ivo Fominu (attēlā), kurš bija devies uz Angliju sniegt vairākus koncertus tālumā dzīvojošajiem tautiešiem - mūziķis iekļuva auto avārijā. Šobrīd dziedātājs jau ir atgriezies Latvijā un ārstēšanās procesu turpinās dzimtenē.

"Biju devies uz Angliju, lai sniegtu vairākus koncertus, taču, braucot pa maģistrāli, notika avārija - kā zināms, ātrums uz maģistrālēm ir diezgan liels, un automašīna, kura brauca aiz muguras, ietriecās mūsu mašīnā. Iespējams, pie vainas arī bija tas, ka aizmugurē braucošais auto neieturēja pietiekoši lielu distanci.

Mani uz koncertu veda šoferis, kuru man bija sarunājuši koncerta organizatori - pats pie stūres nesēdēju, arī alkoholu nebiju lietojis, kā tas ir izskanējis. Es atrados automašīnas aizmugurējā sēdeklī un trieciena rezultātā atsitos pret priekšējo krēslu. Sasitu muguru un galvu," sarunā ar DELFI Izlaide stāsta mūziķis.

Mūziķis stāsta, ka otra autovadītāja spēkrats bijis lupatās - pilnīgi sadauzīts, un pēc starpgadījuma ieradušies mediķi un policija, kura bloķējusi visu maģistrāli.

"Mediķi pārbaudīja visus cilvēkus. Es ausīs jutu šņācošu skaņu no trieciena pret krēslu. Ārsti, izmērot manu asinsspiedienu, teica, ka nevaru ceļu turpināt, jo spiediens bija stipri paaugstināts. Viņi pat bija izbrīnīti, kā ar tādu asinsspiedienu vēl esmu dzīvs.

Pēc ilgām un garām pārbaudēm mediķi nolēma, ka mani vajag hospitalizēt. Es teicu, ka uz slimnīcu nebraukšu, jo man jāsniedz koncerti un nevaru pievilt cilvēkus, kuri mani gaida un ieradušies uz koncertu," notikušo atstāsta Fomins.

Mūziķim nācies parakstīt papīrus, ka viņš atsakās no tālākas mediķu palīdzības un pats uzņemas atbildību par savu veselību.

"Piekrītu, ka veselība ir ļoti svarīga un par to ir jārūpējas, taču šajā brīdī es nolēmu saņemties un turpināt ceļu uz koncertu. Es nespēju pievilt tos, kuri atbraukuši tālu ceļu, lai paklausītos, kā dziedu.

Uz Angliju nebraucu tikai naudas dēļ - es vēlējos cilvēkiem sniegt prieku un patīkamas emocijas. Tā jau nav viņu vaina, ka notika šāds starpgadījums, tādēļ nebūtu bijis godīgi pret viņiem, ja es visu būtu atcēlis.

Es pārkāpu pāri šim negadījumam un turpināju iesākto, jo sapratu, ka to daru augstāku mērķu vārdā - man bija jāsniedz cilvēkiem tas, ko viņi gaidīja. Un, ziniet, pēc koncerta viņi ļoti novērtēja to, ka par spīti negadījumam sniedzu koncertu.

Cilvēki bija izbrīnīti - kā tā var, nedomāt tikai par sevi. Arī pašam bija milzīgs gandarījums, ka spēju sakopot spēkus un sniegt cilvēkiem patīkamas emocijas," stāsta mūziķis.

Pirms atgriešanā mājās mūziķim bijušas nelielas šaubas par to, vai vajadzētu lidot, jo visas dienas viņu nepameta šņācošā skaņa galvā, tomēr viņš nolēma riskēt un atgriezties mājās, lai dotos uz pārbaudēm pie latviešu mediķiem. Ivo atzīst, ka nejūtas labi, taču neuzskata, ka noticis kaut kas traģisks - viss būšot kārtībā.

"Nav jau tik traģiski. Šodien došos pie ārstiem uz pārbaudēm. Tad jau redzēs, kas jādara, lai atveseļotos. Katrā ziņā, es pateicos visiem tiem, kuri mani atbalstīja. Esmu ļoti gandarīts, ka koncerti tomēr notika. Mēdz teikt, ka, ja tu tici Dievam, viņš tev palīdzēs," noslēgumā piebilst Fomins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!