Foto: Privātais arhīvs

Populārā pašmāju dziedātāja Linda Leen (attēlā) Ziemassvētkus un jauno gadu sagaidīja īpašā ceļojumā. Māksliniece bija devusies uz Izraēlu, lai svētku laiku pavadītu tur, kur savulaik dzimis un savu dzīvi vadījis Jēzus Kristus.

"Šis bija citāds ceļojums. Jutos vairāk kā neatkarīgais novērotājs, ne tūrists. Izraēlā šobrīd saistībā ar drošības apsvērumiem ceļotāji pārsvarā ir vietējie paši vai ebreji no citām valstīm, kas atbraukuši noskatīt jaunās mājvietas, jo pašreizējā dzīvesvietā sāk kļūt nedroši izcelsmes dēļ. Īpaši daudz francūžu.

Dzirdot visus šos reālu cilvēku dzīvesstāstus, apjaušot Izraēlas neviennozīmīgo vēstures gaitu, redzot ik uz soļa militāristus, izvairoties no apmētāšanas ar akmeņiem Jeruzālemē, pierodot jau pie mācību bumbu mešanas un kara lidmašīnām pāris kilometru attālumā tuksnesī no viesnīcas un turpinot būt tur un tiešām saskatīt skaisto, ir tiešām savāda sajūta, kas sakņojas vēl lielākā neizpratnē - ko patiesi iegūst cilvēce no kariem?" sociālajos tīklos pārdomāss pēc brauciena dalās Linda.

Ceļojums māksliniecē izraisījis pārdomas par vērtībām mūsdienu pasaulē. Ziemassvētku vakarā viņa pabijusi vietā, kur, pirms diviem gadu tūkstošiem nāca pasaulē Jēzus. Dziedātāju samulsinājis fakts, ka blakus šajā vietā uzceltajai baznīcai ļaudis īpašajā vakarā izmētājuši glāzes un pilnā balsī ar izsaucieniem mēģina kaut ko notirgot vai iepazīties.

Linda apskatījusi arī citas zīmīgas vietas, kas saistītas ar Jēzus gaitām, kā arī vienkārši baudījusi fantastiskās ainavas, ar bildēm neaizmirstot palutināt arī fanus sociālajos tīklos.

Dziedātāja, kura kulinārijas šovos atzinusies, ka ir īsta gardēde, labprāt nobaudījusi arī vietējos kārumus, piemēram, īpatnējus jogurtus no kazas un aitas piena, komplektā ar ievārījumiem, kā arī gaļas un sīpolu sacepumu ar piparkūku garšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!