Foto: F64

"Pagaidām vēl varu joņot kā āzis pa skatuvi ar Labvēlīgo tipu, un neba tas atkarīgs no fiziskas varēšanas vai nevarēšanas, galvenais - negribētos kļūt par vecu muļķi, tāpēc jāatrod balanss, kad parodija ir parodija un kad tu jau sāc parodēt pats sevi," intervijā žurnālam Una atzīst mūziķis un radio balss Andris Freidenfelds jeb vienkārši Fredis (attēlā).

Tomēr Fredis norāda, ka ķēmojoties jau astoņpadsmit gadus un nemaz nejūtoties slikti. "Ja tas nav pretrunā ar iekšējo būtību, ķēmoties var visu mūžu. Bet, ja cilvēki grib kļūt nopietni savos deviņpadsmit gados, lūdzu!" ir pārliecināts mākslinieks.

Fredis žurnālam atklāj, ka nemaz nezinot, cik īsti Labvēlīgajam tipam ir izdotu albumu. "Es tiešām nezinu, cik albumu ir iznācis. Varbūt kādreiz sēdēšu, šķirstīšu albumus, pie katras piektās lapas nesaturēšu urīnu un baigi priecāšos. Man negribas vēl rīkot atmiņu vakarus, izdot greatest hits vai the best of... (vienu gan tādu esam izdevuši, bet tas bija sen atpakaļ un arī slinkuma dēļ, jo bija radītas tikai divas trīs jaunas dziesmas)," stāsta Fredis, kurš jūtoties "varbūt trīsdesmit divus gadus vecs".

Viņš gan norādījis arī uz kādu tendenci: tiklīdz viņš vēlas pateikt ko nopietnu, visi sākot žāvāties vai saka - ko tu tur muldi! "Nu, davai, labāk atkal par alumīnija cūkām! Visiem es asociējos ar "pīrādziņiem" un "tu man virsū negāzies". Skaidrs - imidžs ir radīts, un ar to cīnīties nevar," atzinis mākslinieks, kurš pats sevi sauc par skeptiķi un ciniķi.

Jautāts, kā paiet viņa ikdiena, Fredis sacījis, ka lasīšana viņa ikdienā aizņemot daudz laika, jo viņš lasot "lēni un rūpīgi". "Ir tik daudz sarakstīts, ka vēlos paspēt izlasīt un apgūt pēc iespējas vairāk," atzīst Fredis, kurš lasīšanu uzskatot par "milzīgu darbu". Viņš arī aicina nepārmest tiem cilvēkiem, kuri nelasa.

Fredis norāda, ka viņu neinteresē vienkārši piedzeršanās un kants piesišana kādam, ar ko pavadīt kopā nakti. "Tagad man tas neliekas interesanti! Jo beigās vienam ir pohas, otram - veneriskā slimība! Priecāties mazākā un šaurākā lokā ir cita lieta. Tāpat šovakar iedzersim, ālēsimies, un gan jau kādam arī sekss būs vannasistabā, bet tāds liels reivs man nav vajadzīgs. Esmu individuālists," teic Fredis.

Uz jautājumu, vai viņš ģimenē ir pienākumu cilvēks, Fredis norāda: "Jā, gatavoju ēst, man patīk iepirkties un gatavot - mājās esmu lielākais pavārs. Varu stundām pavadīt pie plīts un eksperimentēt".

Ideju par veģetārismu mākslinieks aizguvis no draudzenes Agneses, ar kuru dzīvo kopā, no viņas Fredis esot daudz ietekmējies. "Agnese ir veģetāriete, bet es gaļu neēdu, kopš esam kopā. Jūtos daudz labāk un vieglāk, nav jāpūš un jāsten," viņš norāda un atzīst, ka nu var uzreiz pēc ēšanas arī braukt ar velosipēdu.

Mākslinieks atzīst, ka ar bijušo sievu un meitām viņam ir labs kontakts, viņš daudz laika pavadot ar meitām Lauru (25) un Ievu (20). "Visvairāk vēlos nenodarīt pāri cilvēkiem, ko esmu atstājis, tādēļ mēs uzturam cik iespējams tuvas attiecības gan finansiāli, gan morāli," teic Fredis, kurš ar bijušo sievu Anitu apprecējies, būdams 23 gadus vecs.

Par abu laulības izjukšanu Freidenfels saka: "Gribējās vēl mazliet dauzīties, sākās kreisie gājieni, nu tāda ālēšanās - tā kaķa staigāšana, kur pašam gripas. Bet arī tā nebija izeja. Sapratu, ka tie mazākie vai lielākie romāniņi nav nekas vērtīgs. Un tad sastapu Agnesi".

Jautāts, vai sapnis par dēlu jau ir izsapņots, divu, nu jau lielu, meitu tēvs Fredis nosaka: "Viss vēl ir iespējams".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!