Foto: F64

Grupas Labvēlīgais tips līderis un radio SWH rīta programmas BB Brokastis vadītājs Andris Freidefelds jeb Fredis (attēlā) pirms mēneša atteicies no gaļas lietošanas uzturā un tagad sevi dēvē par veģetārieti.

"Tagad pilnībā dzīvoju bez gaļas. Ir patīkami apzināties, ka gadā izdodas paglābt kaut vienu dzīvnieka cisku," žurnālam Privātā Dzīve ar sev raksturīgo humoru atzinis Latvijā populārais joku plēsējs, kurš arī pirms tam ar gaļas lietošanu uzturā nav pārlieku aizrāvies.

Lēmumu pilnībā atteikties no gaļas Fredis pieņēma pēc septembrī notikušā dzīvnieku aizstāvju piketa pie Saeimas, kurā tika protestēts pret cietsirdīgu lauksaimniecības dzīvnieku kaušanas metožu atļaušanu Latvijā.

Arī Freda draudzene, horeogrāfe, jogas pasniedzēja un psiholoģe Agnese Vīksniņa ir veģetāriete - viņa ne gaļu, ne zivis neēd jau 12 gadus. "Vajadzētu veģetārismu padarīt par stilīgu lietu," atzinis Fredis, kurš kopā ar mīļoto sievieti uzskata, ka šādā veidā liktu cilvēkiem aizdomāties par to, kā mājlopu gaļa nonāk līdz galdam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!