Foto: DELFI

Populārais pašmāju joku plēsējs un grupas Labvēlīgais tips līderis Fredis jeb Andris Freidenfelds (attēlā) pirms vairākiem gadiem pēkšņi atteicās no gaļas lietošanas uzturā un nelaiž garām izdevību arī citus mudināt pievērsties veģetārismam.

Šonedēļ jokdaris interneta plašumos uzdūries kādam pavecam rakstam par dziedātāju LieniCandy, kurā skatuves māksliniece atklāj savu slaidā auguma noslēpumu - tolaik viņa bija pievērsusies tā saucamajai alu cilvēku diētai, kas, kā jau liecina nosaukums, paģēr arī gaļas ēšanu,

"Skaistums prasa upurus. Visi mātēm atņemtie un nokautie teliņi, intelekta ziņā par suņiem gudrākās cūkas,šaurībā nolemtās vistas- tas viss L.C. lieliskajām formām. JO TU ESI TĀ VĒRTA ! Alu Laikmeta Dieviete, Paleodīva," Facebook tīklā, daloties ar linku uz diētu, ironiski bija bildis Fredis.

Dziedātāju šis paziņojums aizskāris, un viņa nav slēpusi pārsteigumu par to, kāpēc gadu vecs raksts Fredī izraisījis tādu naidu.

"Es šobrīd gaidu piedzimstam savu otru dēliņu, un tas ir vienīgais, kas man ir svarīgs, taču Tev svarīgi ir nez kāpēc mani nomētāt ar sūdiem. Īsts vīrietis sievietes tādā veidā neizsmej. Un Andri, Tu pats visu mūžu esi gaļu ēdis, tas, ka esi pievērsies veģetārismam, Tev nedod tiesības apvainot gaļēdājus.

Es taču nesaku, ka Tavas dziesmas ir stulbas un veģetārisms aplams. Pieaudz, neesi vairs pusaudzis, kuram apvainojumi jāizsaka internetā. Vēlies parunāt, tad piezvani personīgi un visu kas sakrājies pasaki acīs," uz Freda paziņojumu atbildējusi LieneCandy.

"Visēdāja tolerance un smalkjūtība pazūd, kad mutē tiek bāzti lieli nevainīgu dzīvnieku gabali, stiprinot savu formu un daili. Un, piedod, ka visu iepriekšējo gadu neesmu cītīgi sekojis līdzi tavām aktivitātēm populārajā presē.

Un saproti, ko tu veicini ar šādiem postiem! Kādu piemēru dod tām jūsmīgajām fanēm?" diskusiju noslēdzis Fredis, pieminot tādus māksliniekus kā Braiens Adamss, Pīters Geibriels, Pinka, Avrila Laviņja un citus, kuri nedzīvojot alu laikmetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!