Foto: Publicitātes foto

Par vienu no pēdējā laika skaļākajiem pašmāju ķīviņiem tīmeklī kļuvis mūziķa Gata Irbes jeb Gacho (attēlā) izaicinājums uz cīņu aktierim un radio BOOM FM rīta raidījuma Suņu būda vadītājam Artusam Kaimiņam. Lai gan publiskajā telpā izcēlies pamatīgs jandāliņš, Gacho nolēmis kašķi vairs neturpināt.

"Izaicināt Artusu uz cīņu mani pamudināja viņa nievājošie izteikumi par manu mūziku - tas bija sākums. Pēc tam ievēroju, ka viņš nekautrējas arī citus izsmiet un aizskart. Kaimiņš uzvedas pārāk bravūrīgi.

Es vēlos uzsvērt, ka neesmu kauslis, taču, ja tev ir mamma, un kāds, piemēram, viņu nosauc par dzērāju, viņa ir jāaizstāv. Man tā ir mācīts, un es tā esmu audzināts - aiztāvēt sevi un citus.

Ja kāds puisis uzgrūdīsies virsū manai draudzenei, es palūgšu, lai šis cilvēks viņai atvainojas, nevis vienkārši iešu prom un tam nepievērsīšu uzmanību. Ir lietas, par kurām jāpastāv," sarunā ar DELFI Izklaide savu komentāru sniedz Gacho.

Mūziķis skaidro, ka viņam nav nekas jāpierāda. Gatim nav vēlēšanās vicināt dūres un kauties. Videoklipā Gacho vienkārši vēlējās sniegt savu vēstījumu Kaimiņam - viņam Artusa izgājieni nešķiet pareizi.

"Iespējams, tas bija vīrieša instinkts. Man ir mācīts, ka jāprot par sevi pastāvēt. Savu es esmu pateicis un vairs šo strīdu negrasos turpināt," savu nostāju pauž Gatis.

Lai gan abu mākslinieku vārdu apmaiņa publiskajā telpā raisīja karstas diskusijas, kuras vēl vairāk uzkurināja Artusa paziņojums, ka divkaujai viņš piekrīt tikai par samaksu, 67 tūkstošiem latu, Gatim vairs ar Kaimiņu nekas nav runājams.

"Man vairākas PR kompānijas pat piedāvāja izveidot kampaņu, lai savāktu nepieciešamu summu, kuru pieprasīja Artuss. Es, protams, šo piedāvājumu noraidīju.

Arī man pazīstams turīgs vīrietis piedāvāja naudu, lai cīņu izdotos noorganizēt. Godīgi sakot, es nebrīnītos, ja šo summu tiešām arī izdotos savākt, jo rodas iespaids, ka daudziem pret Kaimiņu ir kaut kāds aizvainojums, taču es negrasos vicināt dūres," atklāj Gatis.

Savukārt taujāts, vai mūziķis piekristu "vārdu duelim" ar Artusu, viņš šādu iespējamību noliedz. Viņaprāt, šī situācija ir sevi izsmēlusi.

"Neuzskatu, ka man vajadzētu iet uz Suņu būdu. Tā nebūtu adekvāta rīcība. Ko tad es viņam prasītu? Kādēļ tu tā darīji? Nē, mums nav nekas runājams.

Manuprāt, šī lieta ir izbeigta. Varbūt tuvākajā laikā izveidošu video, kurā izstāstīšu plašākai sabiedrībai to, ko nupat teicu - es neesmu kauslis, bet par sevi ir jāpastāv," noslēgumā saka Gacho.

Jau vēstīts, ka aizvadītās nedēļas nogalē mūziķis publicēja video, kurā Kaimiņu izaicināja uz divkauju, skaidrojot, ka Artuss pēdējā laikā uzvedas pārāk bravūrīgi - izrunājas "aiz muguras", kā arī izsmej sievietes un mazus zēnus.

Arī aktieris Gatim ātri vien sniedza atbildes video, kurā nievājoši uzsvēra, ka Gacho pašreklāmas pasākumā piedalīsies ar vienu noteikumu - ja viņam samaksās 67 tūkstošus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!