Foto: F64
Dziedātāja un LNT muzikālā šova "Zvaigžņu lietus" dalībniece Ginta Ēķe tik ļoti saradusi ar dzīvi galvaspilsētā, ka dzimto Valku apciemo aizvien retāk.

"Strādāju pie dziesmas, ar kuru piedalīšos Eirovīzijas atlases kārtā. Dziesmas mūzikas autors ir Kristaps Krievkalns, bet vārdus sarakstīju pati," atklāj Ēķe un pačukst, ka ir vēl kāds jaunums viņas dzīvē, bet par to pagaidām skaļi nerunās.

Jaunā vokāliste ar draugiem īrē dzīvokli Mežciemā. "Var teikt, ka mēs tik ļoti viens ar otru esam saraduši, gluži kā viena ģimene. Mums kopā ir ļoti interesanti. Lai arī dzīve galvaspilsētā krasi atšķiras no mazpilsētas, man patīk dzīvot Rīgā.," tā par jaunajiem dzīves apstākļiem saka Ēķe.

Šovasar jaunā vokāliste iestājās autoskolā. "Tas aizņem pietiekami daudz laika un ļoti ceru, ka septembrī manā kabatā jau būs autovadītāja apliecība. Šovasar ar skatuves kolēģi no Valkas uzstājāmies dažādās ballītēs un kāzās. Tā mēs muzicējam jau sešus gadus, bet septembrī to vairs nedarīšu, jo būs citi darbi un sākas mūzikas pedagoģijas studijas Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas 2. kursa budžeta grupā. Studēju, jo nepieciešama izglītība, lai kā arī tas neizklausītos, studēju papīra dēļ, tādēļ, ka bez augstākās izglītības klājas grūti. Ceru, ka varēšu nopelnīt ar mūziku, dziedot un skolā varēšu strādāt uz pusslodzi. Ja neizdosies, man ir atkāpšanās ceļš un es nekad nebūšu bez darba," skaidro Ēķe.

Dziedātāja atklāj, ka mazliet baidās no mūsdienu pusaudžiem. "Neuzskatu, ka skolotājas darbs ir slikts, bet pēdējos gados, tas ir smags un grūts," viņa piebilst.

Lai arī vidusskolēniem mūzika nav obligātais mācību priekšmets, Ginta cer, ka kaut kas mainīsies, jo pat valsts prezidents paudis, ka dziedāšanai jābūt obligāto priekšmetu sarakstā un Gintai tas pavērtu lielākas darba iespējas. "Mūzika attīsta sesto prātu," tā dziedātāja.

"Kamēr dzīvoju Valkā vasara bija gara un varēju pilnībā izbaudīt tās priekus. Tagad ir citādāk," viņa nosaka.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!