Foto: DELFI

Leģendārā Vladivostokas grupa "Mumiy Troll" ar tās līderi Iļju Lagutenko priekšgalā atteikusies koncertēt Maskavas rokfestivālā "Mūzika ar stipru raksturu", lai gan sākotnēji "Mumiy Troll" bija dalībnieku sarakstā.

1983. gadā dibinātās grupas kolektīvs īsi pirms rokfestivāla sākuma 26. augustā paziņojis, ka nekoncertēs tajā, lai gan "Mumiy Troll" bija pieteikts kā koncerta viesis, raksta "Kommersant". Rokgrupas līderis Lagutenko paziņoja, ka piedalīšanos tajā "neuzskata par iespējamu".

Jāpiebilst, ka grupas pēdējais ieraksts "Instagram" platformā datēts ar 2. martu, kad Lagutenko nosodīja Krievijas iebrukumu Ukrainā un paziņoja: "Mēs pieņemam lēmumu apturēt savu koncertdarbību. Vairāk nekā divas desmitgades radījām dziesmas, kas apvienoja klausītājus Krievijā, Ukrainā un citās valstīs, bet nu mūzika ir aprāvusies. Miers ir vajadzīgs nekavējoties! Mums nāksies atkal sākt no baltas lapas, caur ciešanām un sāpēm meklēt sapratni un mīlestību. Varbūt kādreiz mūsu mūzika vēl noderēs..."

Festivālā "Mūzika ar stipru raksturu" neuzstāsies arī rokgrupa "Splīns" – tā ir atcelta no organizatoru puses, jo pirms dažām dienām grupas līderis Aleksandrs Vasiļjevs koncertā Voroņežā pauda atbalsta vārdus citiem krievu mūziķiem, kuri emigrējuši no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!