Gvido Linga pamāca, kā uzcept garšīgu vistu
Foto: LETA

Turpinot tematisko rubriku, kurā sabiedrībā zināmi cilvēki iesaka savu iecienītāko ēdienu receptes, vienkāršu veidu, kā gardi pagatavot ceptu vistu, iesaka Latvijas panku kultūras pionieris Gvido Linga (attēlā).

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

"Pēdējā laikā stafeti ēst gatavošanā pilnībā ir pārņēmusi sieva. Pašam ikdienā gatavot nesanāk, jo tam trūkst laika, tomēr nedēļas nogalēs labprāt parosos virtuvē," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Linga.

"Man ļoti garšo dažādos veidos pagatavota vistas gaļa, un viens no iecienītākajiem ēdieniem ir cepeškrāsnī cepta vista. To var pagatavot ļoti elementāri: atliek vien ierīvēt gaļu ar sāli, un nekas vairāk nav jādara.

Protams, pēc vēlēšanās var pievienot arī dažādas piedevas, piemēram, dārzeņus. Tāpat austrumu virtuves cienītāji vistu var papildināt arī ar kariju," stāsta mūziķis, uzsverot vēl kādu būtisku niansi.

"Cepšanas ilgums atkarīgs no vistas lieluma. Parasti to daru 45 minūtes un pēc tam krāsni izslēdzu, savukārt vistu atstāju vēl nedaudz pasautēties krāsns karstumā. Tas ir viegls veids, kā gaļu nepārcept. Tas ir būtiski, jo, ja vista kļūs sausa, tā vairs nebūs garšīga," nosaka Linga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Gvido Linga Populāri latvieši iesaka: ēdienu receptes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
Lasi vēl
 

Comment Form