Foto: F64

Populārais pašmāju dziedātājs Igo (attēlā) turpina savu koncerttūri pa Latvijas pilīm un muižām, kas guvusi plašu atsaucību klausītāju vidū, bet sarunā ar izklaides portālu Mango mūziķis atzīst, ka vēl aizvien viņš skumst par aizvadītā gada nogalē zaudēto ģimenes mīluli – rudo runci Vilhelmu.

Gada sākumā pašmāju presē izskanēja ziņas par Igo ģimenes mīluļa, persiešu šķirnes kaķa Vilhelma Okera Spicā Pirmā nāvi, kurš mūziķa ģimenē bija pavadījis desmit gadus, bet aizvadītā gada nogalē runcis pēc slimošanas devās uz labākiem medību laukiem.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Igo atzīst, ka viņš vēl aizvien skumst pēc kaķa. "Protams, vēl joprojām ir skumji. Viņš bija ģimenes loceklis, nevis vienkārši kaķis. Ar viņu man un pārējai ģimenei saistās daudz skaistu mirkļu. Šis dzīvnieciņš mācēja parādīt savu mīlestību pat ar acu skatienu," par dzīvnieka zaudējumu vēl aizvien ar aizkustinājumu stāsta mūziķis un atklāj, ka vismaz tuvākajā laikā viņš neplāno iegādāties jaunu kaķi.

Aizvadītās nedēļas nogalē noslēdzās dziesmu pieteikšana Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajai atlasei. Igo gan šajā konkursā kā Latvijas pārstāvis nekad nav piedalījies, un arī šogad to nedarīja.

"Es nejūtu pēc tā vajadzību," atzīst Igo un atklāj, ka viņš vienu reizi tomēr ir piedalījies Eirovīzijas konkursā, bet tas noticis Igaunijā. "Tas notika pirms desmit gadiem, kad kāds igauņu komponists man piedāvāja savu dziesmu un aicināja piedalīties Igaunijas nacionālajā atlasē. Toreiz gan es finālā neiekļuvu, bet paliku 11. vietā," atceras Igo.

Mūziķis atzīst, ka tas bija neparasts notikums, jo igauņu komponisti reti Eirovīzijas konkursam izvēlas citu valstu dziedātājus. "Šī dziesma, ko toreiz radījām un kas bija veltīta prāmja Estonia avārijā bojāgājušajiem, vēl aizvien ir populāra Igaunijā un tiek tur bieži atskaņota. Tā ir skaista dziesma par skumjām un to drāmu, kas norisinājās uz prāmja," par dziesmu Ever So Blue stāsta Igo.

Uz jautājumu, kā viņš kā pieredzes bagāts mūziķis vērtē Eirovīzijas konkursu un tā nozīmi mūzikas biznesā, Igo atzīst, ka atsevišķai cilvēku un mūziķu grupai šis konkurss ir ļoti nepieciešams. "Eirovīzija ir lieliska iespēja konkrētiem mūziķiem parādīt sevi un "izsisties"," vērtē Igo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!