Foto: Publicitātes foto

Latviešu dziedātājs Intars Busulis svētdien publiskojis paziņoju, ka nosoda Krievijas līdera realizēto agresiju pret neatkarīgo Ukrainu un slavē ukraiņu cīņassparu, pretojoties agresoram.

"Stop Putin, stop war" – ar šādu uzsaukumu pie saviem daudzajiem tūkstošiem fanu vērsies talsenieks Intars Busulis, kura muzikālās kvalitātes līdz šim saviļņoja ne tikai pašmāju auditoriju, bet arī cilvēkus Krievijā. Viņš ir viens no tiem Latvijas mūziķiem, kuri Krievijā regulāri uzstājās gan pirms, gan pēc Ukrainas pussalas Krimas aneksijas 2014. gadā.

Šīs nedēļas sākumā, kad Krievija jau bija uzbrukusi Ukrainai, "Delfi" vēstīja, ka Busulis nav gatavs pavisam un galīgi atteikties no koncertēšanas Krievijā, taču nākamajā dienā viņš savas domas mainīja, vēstot, ka bija cerējis – konflikts ir atrisināms sarunu ceļā. Kā zināms, tā tas nenotika.

Svētdienas vakarā mākslinieks soctīklos raksta: "Es nekad vairs nebūšu tas Intars, ko pazināt vakar. Tāpat kā daudzi no jums. Esmu ticējis, ka mūzika, tāpat kā ekonomiskās saites, diplomātija palīdz veidot labākas attiecības un dod cerību labākai nākotnei, bet šobrīd ir jābūt absolūti skaidriem savos vēstījumos un darbos....Tā ir traģēdija abām pusēm – gan Krievijai, gan Ukrainai. Es nosodu Vladimira Putina agresiju Ukrainā, noliecu galvu ukraiņu cīņasspara priekšā un aicinu pārtraukt karu!"


Jau vēstīts, ka 24. februāra agrā rītā Krievija ar karaspēku iebruka Ukrainā, joprojām notiek sīvas kaujas daudzās pilsētās. Aktuālajai notikumu gaitai līdzi var sekot "Delfi" nodrošinātajā teksta tiešraidē šeit, savukārt pagājušās diennakts notikumi dokumentēti šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!