Foto: Privātais arhīvs

Kamēr atsevišķa sabiedrības daļa guļas zem skalpeļa, lai pārveidotu un uzlabotu savu izskatu, jaunais komponists un pianists Ivars Kļaviņš (attēlā) devies pie ķirurga praktisku nolūku vadīts - lai atbrīvotos no kaites, kura viņu ilgstoši vajājusi.

"Reiz viens muļķis man skolā salauza degunu, un vēlāk sākās iesnas. Tagad es šo draņķību nolēmu izlabot, tādēļ devos pie ārstiem iztaisnot deguna starpsienu.

Operācija maksāja 347 latus, plus papildizdevumi - analīzes, transports, slimnīcas izdevumi un, protams, rehabilitācijas medikamenti, tādēļ kopumā jārēķinās ar kādiem 500 latiem," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Ivars.

Kā atklāj pianists, lielākās bailes viņam bijušas no narkozes, taču jaunietis šīs izjūtas pārvarējis, un operācija noritējusi veiksmīgi. Vēlāk Ivars pat pamanījās slimnīcā sarīkot nelielu jandāliņu un nokaitināt medmāsiņas.

Kad komponists pamodies no narkozes, viņš sācis spriņģot pa slimnīcu, par spīti tam, ka māsiņas puisim likušas gulēt. Mūziķim prāts vis nenesās uz laiskošanos pa gultu. Būdams zāļu iespaidā, Ivars kopā ar palātas biedriem šļūkāja pa gaiteņiem un tēloja zombiju.

"Atļāvos arī aizvilkties līdz virtuvei un apvaicāties, ar ko garšīgu mūs šovakar grasās pārsteigt māsiņas. Dabūjām putru bez garšas un bulciņu. Es biju vīlies! Cerēju, ka būs zviedru galds, taču šis pārsteigums man galīgi nepatika.

To pat nevarēja nosaukt par cietumnieku galdu, kur nu vēl zviedru! Slimnīcas pārtikai līdz zviedru galdam ir tikpat tālu, cik no Jelgavas līdz Āfrikai," savu sašutumu neslēpj Ivars.

Lai gan medmāsiņas uzstājīgi turpināja skaidrot pianistam, ka viņam nepieciešama atpūta un gultas režīms un pēc operācijas nepiedienas klejot pa slimnīcu, viņš uz šo aicinājumu neatsaucās un devās prom no ārstēšanas iestādes, lai satiktos ar savu mīļoto meiteni.

"Ja man pēc narkozes nebūtu rādījušies lidojoši ziloņi un peldošas sienas, es noteikti būtu aizbraucis līdz Siguldai, jo runā, ka rudenī tur esot ļoti skaisti. Visromantiskākā vieta, kur pastaigāties ar savu meiteni," noslēgumā saka komponists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!