Foto: Privātais arhīvs
Lai gan jaunais pianists Ivars Kļaviņš (attēlā ar bijušo draudzeni) jau vairāk kā divus mēnešus atrodas Skotijā, kur strādā mēbeļu fabrikā, viņu uzjautrina tas, ka mājās palikušie turpina skaust viņa panākumus. Par attiecīgu samaksu viņš gatavs kā profesionālis konsultēt citus popularitātes gūšanas jautājumos.

"Teikšu godīgi - es nesekoju līdzi Okartes skatuves šovam un tos vārdus vispār neesmu iegaumējis, taču mani uzjautrina tas, ka šie cilvēki nevar likties mierā un piemin mani tiešraidēs. Nupat dzirdēju, ka viņi izteicās, ka mani vajag ignorēt. Manā skatījumā, tā ir vistīrākā skaudība," sarunā ar DELFI Izklaide savās kārtējās pārdomās dalās Ivars.

Viņš skaidro, ka jaunieši, kuriem diendienā pievērsta visas Latvijas uzmanība, tā arī nav neko īsti sasnieguši, salīdzinājumā ar Ivaru, kurš šova pirmajā sezonā radīja īstu apvērsumu.

"Viss, ar ko šova Okartes skatuves dalībnieki medijos ir izcēlušies, ir tetovējumi un tas, ka viens no viņiem pamatīgi krāc. Wow, dikti aizraujoši! Ruskis lepojas ar to, ka iztiek bez meitenēm - nu, pasaulē miljoniem puišu ir nevainīgi līdz 100 gadu vecumam, ne viņš viens! Kašers, lūk, tas ir monstrs! Sacēlis brēku par to, ka ir vai nu gejs vai biseksuālis," par kolēģiem pasmejas Ivars.

Viņš gatavs derēt, ka par lielāko daļu šī šova dalībnieku Latvija beigs interesēties uzreiz pēc fināla koncerta.

"Par daudziem no jums pārstās interesēties uzreiz pēc šova beigām, kaut gan par daudziem jau sen vai nekad neviens nav interesējies. Ko es varu jums ieteikt? Mācieties no labākā - respektīvi, mācieties no manis, kā vajag publicēties," draudzīgu padomu kolēģiem dod jaunais pianists.

Par attiecīgu samaksu viņš gatavs kļūt par visu jauno talantu menedžeri, un, lai pierādītu savas spējas, jau paskatījies Okartes skatuves mājaslapā un gatavs dot starta padomus jauniešiem slavas kaldināšanai.

"Jānis Buķelis varētu nākt klajā ar inovāciju: kā jau ugunsdzēsējs viņš varētu piedāvāt ieviest Latvijas tirgū sausā spirta tabletes un izmantot ēterlaiku, lai reklamētu savu jauno produktu," ideju pamet Ivars.

Ruskim, kurš apgalvojis, ka tam nevajagot meiteņu, viņš iesaka atvērt klosteri ar muzikālo novirzienu. "Tajā dzīvotu tikai vīriešu kārtas mūki ar vienu izņēmumu - Marta Ritova; viņai būtu jātiek galā ar daudz puišiem," par savu attapību priecājas skatuves leģenda.

Oskaram Deigelim viņš iesaka kļūt neredzamam, kāds tas būtībā šovā jau esot, Sabīnei pirms gulētiešanas dziedāt Pujāta sacerētas serenādes, bet Edgaram Krūmiņam kļūt par zvaniķi Ruska klosterī. Kašeram Ivars iesaka atzīties sadarbībā ar citplanētiešiem.

"Antra Stafecka varētu paziņot, ka ir Ivara Kļaviņa dziesmas To tik zini tu un es autore, tādējādi izceltos kārtējais konflikts, kurš atkal izsauktu publicitāti. Kāda starpība - negatīvo vai pozitīvo, jebkura reklāma ir laba," savu vārdu izmantot slavas gūšanai laipni atļauj Ivars.

Tomam Bokumam viņš iesaka braukt uz Turciju apgūt vēderdejas un uz Āfriku mācīties perkusijas, bet atpakaļ neatgriezties bez diviem bambusu auskariem un rinķveidīga pīrsinga degunā. Savukārt Pujātam Ivars sagatavojis īpaši laipnu piedāvājumu.

"Viņš var braukt pie manis uz Skotiju, lai veidotu savu muzikālo karjeru šeit. Viņš varēs palīdzēt man vadīt jaunās muzikālās mēbeles projektu, iedziedot dažādas ikdienišķas tēmas, lai mana muzikālā mēbele varētu priecēt cilvēkus ar Kristapa Pujāta brīnišķīgo balstiņu," iecerējis Ivars.

Viņš iesaka turpmāk Okartiešiem uzmanīties ar izteicieniem un neaprunāt viņu - izcilo pianistu. "Lai olas nemāca vistu, kā dēt," jaunajiem talantiem iesaka Ivars, kurš uzskata, ka viņu pašu jau var dēvēt par skatuves leģendu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!