Foto: Vida Press

Pagājuši jau gandrīz 40 gadi, kopš mūžībā aizgāja rokenrola karalis Elviss Preslijs (attēlā), bet vēl aizvien viņa nāvi klāj noslēpumainības plīvurs.

Tā kā oficiālo nāves iemeslu aizgājēja ģimene nolēma slēpt, gadu gaitā izskanējušas vairākas versijas un tas bijis gards kumosiņš konspirācijas teoriju cienītājiem.

Vairums ir pārliecināti, ka Preslija nāves iemesls 42 gadu vecumā bija vismaz 14 dažādu recepšu medikamentu un narkotiku "kokteilis", kas noveda pie sirds aritmijas. Savulaik arī pieļauts, ka nāvi izraisījuši hroniski aizcietējumi, bet pirms diviem gadiem kāda zinātnieku grupa apgalvoja, ka pie vainas bijusi ģenētiska saslimšana.

Tagad ar jaunu versiju par Preslija nāves apstākļiem klajā nācis viņa pusbrālis Deivids E. Stenlijs, kurš apgalvojis – narkotiku pārdozēšana neesot bijusi nejaušība, kā līdz šim uzskatīts.

Stenlijs, kurš jau sarakstījis piecas grāmatas par rokenrola leģendu, savā jaunākajā veikumā "My Brother Elvis: The Final Years" ("Mans brālis Elviss: Pēdējie gadi") apgalvojis, ka Preslijs prognozējis savu nāvi.

Portāls "New York Daily News", atsaucoties uz grāmatu, vēsta, ka pusbrālis aprakstījis pēdējo tikšanos ar Elvisu 1977. gada 14. augustā, divas dienas pirms viņa nāves.

Elviss apgalvojis, ka viņam atlicis dzīvot vairs tikai pāris dienu un nākamo reizi, kad abi tikšoties, viņš būs "citā līmenī". Tas Stenlijam licis izdarīt secinājumu, ka dziedātāja nāve bijusi apzinātas rīcības sekas.

Foto: Reuters/Scanpix
Lai gan publiski izpaustā informācija no oficiālajiem ziņojumiem par Preslija nāvi liecināja, ka viņa mājvietā narkotikas netika atrastas, pusbrālis atklājis, ka viņš pirms policijas ierašanās paspējis savākt un noslēpt kabatās tabletes un šļirces, kas mētājušās ap brāļa līķi.

"Es jutos atbildīgs uzrakstīt grāmatu par patiesajām lietām aiz Elvisa dzīves spožuma, glamūra un jautrības. Viņš bija cilvēks, un viņa cilvēciskās kaislības un vājībās maksāja viņam dzīvību," neilgi pirms jaunās grāmatas iznākšanas ārvalstu medijiem skaidrojis Stenlijs.

Viņš nav slēpis, ka dzīves izskaņā Preslijs bijis gandrīz nespējīgs – viņam bijusi nepieciešama palīdzība, lai apmeklētu tualeti, bet pusdienojot viņš mēdzis iemigt, un tad ģimenes locekļi no viņa mutes ķeksējuši laukā ēdienu, lai vīrietis nenosmaktu.

Pusbrāļa atklātā grāmata pārdošanā nonāks Preslija nāves dienā 16. augustā, un tajā galvenais uzsvars tiekot likts uz dziedātāja cīņu ar atkarībām un padošanos tām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!