Foto: Reuters/Scanpix
Masu medijos izvirzīta jauna versija par dziedātājas Eimijas Vainhausas nāvi – lai gan iepriekš kā galvenā versija tika minēta "banāla" alkohola un narkotiku pārdozēšana, šobrīd mediķi sliecas tieši uz pretējo pusi, pieļaujot, ka Vainhausa drīzāk mirusi no straujas alkohola lietošanas pārtraukšanas.

Sākotnēji šī nāves versija tika izskatīta pēc tam, kad dziedātājas tēvs Mičs Vainhauss meitas bērēs izstāstīja, ka Eimija pāris dienas pirms nāves strauji pārtraukusi lietot alkoholu, bet narkotikas viņa nelietojot pēdējos trīs gadus.

"Pirms trim gadiem Eimija pārvarēja atkarību no narkotikām. Ārsti teica, ka tas nav iespējams, bet viņa to izdarīja. Viņa pielika visas pūles, lai nelietu arī alkoholu, un īsi pirms nāves viņai tas arī izdevās," bērēs stāstījis dziedātājas tēvs.

Ārsti uzsver, ka pārāk strauja atteikšanās no alkohola patiešām varējusi kļūt par šoku dziedātājas organismam un izraisīt viņas nāvi.

"Ja pēc ilgstošas un pārmērīgas alkohola lietošanas jūs strauji no tā atsakāties, jums var sākties alkohola delīrijs un krampji, kas var izraisīt samaņas zaudēšanu, elpošanas apstāšanos un arī nāvi," britu medijiem stāstījis Londonas slimnīcas ārsts Džulians Spinkss.

Šo versiju apstiprina arī fakts, ka pēc dziedātājas nāves viņas dzīvoklī netika atrastas narkotiskās vielas, tomēr oficiālais ekspertīzes slēdziens par Vainhausas nāves iemesliem būs zināms ne ātrāk kā pēc divām nedēļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!