Foto: DELFI

Rīgas Zelta saules kora vadītājs šovā Koru kari Normunds Jakušonoks (attēlā) regulāri sabiedrībā iziet kopā ar Daigu Petkeviču, kuru dēvē par savu dzīvesbiedri, bet kādā intervijā mūziķis atklāti pastāstījis par abu attiecībām un savu attieksmi pret ģimeni.

"Laiku pa laikam esam kopā, bet dozēti. Es neizturētu, ja man nebūtu, kur nolīst. Tāpēc jūtos komfortabli, ka man nav piespiedu radinieces, kas nepārtraukti ir blakus. Ģimenes dzīve nav man," intervijā žurnālam Ieva pastāstījis mūziķis.

Dažkārt Daiga padzīvojot pie viņa, tad abi mitinoties sievietes mājās Ķekavā, bet ir arī brīži, kad abi dzīvo atsevišķi, un Jakušonoks neslēpj, ka vientulība viņam ir ļoti nepieciešama un brīžos, kad viņš ir noguris, kāda klātbūtne liek justies slikti. 

"Tā mēs esam tādā pilnīgi nenoteiktā statusā, bet kopā esam šā vai tā," savu attiecību modeli raksturojis Normunds.

Jakušonoks arī norādījis, ka viņš Daigā ir atradis visas īpašības, kas nepieciešamas - godīgumu, atklātību, iekšējo mieru, kā arī viņa vīrietim sniedz drauga pleca sajūtu.

"Daiga manis dēļ ir gatava uz jebkuriem upuriem. Man ir svarīga drošības izjūta, ko man sniedz Daiga. Laikam tāpēc kopā turamies jau gadus astoņpadsmit," prātojis Jakušonoks, bet licis saprast, ka par "lielo, īsto un vienīgo" mīlestību šajās attiecībās runāt nevar.

"Jā, ir bijuši vairāki gadījumi, ko varētu klasificēt kā mīlestību. Bet... ja tā būtu lielā, īstā, vienīgā, es būtu gājis caur uguni un ūdeni un viss būtu beidzies ar loģisku risinājumu. Tas nozīmē, ka īstā, vienīgā un galīgā nav bijusi. (..)

Kaut kādi kompromisa varianti šajā jomā man neder. Mani ir mācījuši: kad būs lielā mīlestība, tu būsi gatavs darīt jebko," skaidrojis Jakušonoks un atzinis, ka lielo mīlestību viņš savā dzīvē, iespējams, nemaz nesagaidīs.

Viņš arī pieļāvis, ka viņa dzīvesbiedrei, šo dzirdot, aptekas sirds, bet godīgumu mūziķis vērtē augstāk. Tāpat Jakušonoks neizslēdz, ka tomēr kādā brīdī varētu arī radīt ģimeni un domāt par dzimtas turpinājumu.

"No vienas puses, jau esmu vecs, bet, no otras, - pietiekami jauns, lai radītu bērnus. Jebkurā brīdī viss var sagriezties kājām gaisā. Man patīk diezgan spontāni lēmumi. Ja man sagribēsies ģimeni, tā man būs nedēļas laikā," žurnālam Ieva atzinis Jakušonoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!