Foto: AP/Scanpix
Nedēļas izskaņā kanālā HBO pirmizrādi piedzīvos jauna dokumentālā filma "Elvis Presley: The Searcher" par rokenrola karaļa Elvisa Preslija dzīvi. Ārzemju mediji vēsta, ka tajā gaismā tiks celti pārsteidzoši un skumji fakti par mūziķa mūža nogali. Tāpat arī filmā izskan versija, ka viņš, iespējams, izdarījis pašnāvību.

Oficiālā versija liecina, ka Preslija nāvi 1977. gada 16. augustā izraisīja sirds slimības. Tobrīd viņam bija tikai 42 gadi. Savas dzīves izskaņā rokenrola karalis slīga depresijā un bija pilnībā atkarīgs no spēcīgiem recepšu medikamentiem, kas neatgriezeniski grāva viņa veselību.

Jaunās dokumentālās filmas pirmizrādes priekšvakarā atklājies, ka Preslijs devis mājienu, ka viņš apsver iespēju pats atņemt sev dzīvību. Vairāki mūziķa tuvinieki uzskata, ka viņš šo plānu arī realizējis, pirms nāves pārdozējot medikamentus, vēsta izdevums "The Mirror".

Preslijs pirms nāves savam tuvam draugam un koncertturnejas organizatoram Džo Esposito uzrakstījis vairākas zīmītes, kurās norādījis, ka "es esmu noguris no savas dzīves" un "man vajag garu atpūtu".

"Manuprāt, tas skaidri norāda, ka viņam prātā bija pašnāvība," ārzemju mediji citējuši Preslija pusbrāli Riku Stenliju, kurš apstiprinājis, ka zīmītes rakstījis Elviss.

Savukārt "The Daily Star" ziņo, ka Preslijs Esposito arī sūkstījies, ka jūtas apkaunots par to, ka nespēj uzveikt savu atkarību. Tāpat arī viņš pārdzīvojis par lieko svaru. Mūža izskaņā rokenrola spīdekļa ķermeņa svars pārsniedza 115 kilogramus.

Preslija jaunās dokumentālās filmas, kas kanālā HBO tiks translēta sestdien, 14. aprīlī, veidotājs ir Toms Zimnijs. Savukārt tās popularizēšanu uzņēmusies Elvisa bijusī sieva Priscilla Preslija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!