Foto: AP/Scanpix
Nelaiķa amerikāņu dziedātāja Prinsa mājā atrasts spēcīgais sintētiskais opioīds fentanils, taču tas atradies kastītēs ar cita medikamenta nosaukumu.

Izmeklētāji intervijā Mineapolisas laikrakstam "Star Tribune" atklāja, ka ļoti spēcīgais medikaments turēts vājāka opioīda hidrokodona paciņās.

Jūnijā tika publiskoti Prinsa autopsijas rezultāti, kuros kā nāves iemesls bija minēta nejauša fentanila pārdozēšana.

Izmeklētāji ziņu aģentūrai AP sacīja, ka dziedātājam neesot bijusi recepte, kas ļautu oficiāli iegādāties recepšu medikamentu.

Prinsu atrada mirušu savās mājās Minesotā 21.aprīļa rītā. Viņam bija 57 gadi."Star Tribune" ziņo, ka Prinss svēris nieka 50 kilogramus. Viņa organismā tika atrasta nāvējoša fentanila doza.

Ierakstu studijā "Paisley Park", kur Prinss dzīvoja, atrastajās tabletēs bija dažādi spēcīgi medikamenti, tostarp fentanils, lidokaīns un sintētiskais medikaments "U-4770", kas ir astoņas reizes spēcīgāks par morfiju.

Pirms nāves veiktajās analīzēs Prinsa organismā fentanila neesot bijis. Visticamāk, viņš to sācis lietot neilgi pirms pārdozēšanas, ziņo AP, atsaucoties uz izmeklēšanai pietuvinātu informācijas avotu.

Medikamenti esot atradušies pie Prinsa nedēļu pirms nāves, kad viņa lidmašīna veica piespiedu nosēšanos Ilinoisas štatā. Viņš saņēma divas "Narcan" devas. "Narcan" tiek izmantots gadījumos, kad ir aizdomas par opioīdu pārdozēšanu.

Prinss karjeras laikā izdeva vairāk nekā 30 albumus. Viņa pazīstamākās dziesmas ir "Purple Rain", "Let's Go Crazy" un "When Doves Cry".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!