Dziedātāja Jenny May jeb Maija Stuģe (attēlā) šonedēļ atgriezusies no piecu dienu ilga ceļojuma pa Itāliju, kura laikā meitene ar savu draugu un gaidāmā mazuļa tēvu paspējusi paviesoties gan Romā, gan Milānā.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Jenny May, daloties ceļojuma laikā piedzīvotajā, atklāj, ka jau Rīgas lidostā pirms došanās uz Romu abus jauniešus sagaidījis pozitīvs pārsteigums - ar viņu lidmašīnu lidojis arī dziedātājs Roberto Meloni, kuram Itālija ir dzimtā zeme.

Lai gan pats Roberto Romā nav dzīvojis, viņš abiem ceļotājiem sniedzis vērtīgus padomus, ko no itāļu virtuve noteikti vajag nogaršot, kādas vietas aplūkot, kā izmantot sabiedrisko transportu un citus sadzīviskus ieteikumus.

Romā latviešu dziedātāja viesojusies pirmo reizi, un tur visliekāko iespaidu uz meiteni atstājis viens no tūristu iecienītākajiem apskates objektiem - Kolizejs. Tāpat Maija ar draugu aplūkojusi skaistās Romas baznīcas, kuras gan likušas nedaudz vilties.

"Kā arhitektūras pieminekļi Romas baznīcas ir iespaidīgas, tomēr to sakrālā vērtība ir zudusi. Man šķiet, ka Romā baznīcas ir kļuvušas par tūristiem paredzētām apskates vietām, un līdz galam tās mani neuzrunāja," skaidro Jenny May.

Īpaši lielu pārsteigumu Romas baznīcās viņai sagādājusi kāda īpatna paraža - Latvijas baznīcās, sveces ir tās, kas vairo baznīcas auru. Romā turpretim darbojas cita sistēma - iemet kastītē naudiņu un par cilvēka lūgšanām iedegas elektriskā lampiņa.

"Tas man likās briesmīgi sintētiski, un, atklāti sakot, biju šokā," sajūtās par itāļu ieražām dalās Jenny May.

Tāpat Romā meiteni šokējusi lielā netīrība uz ielām. "Pirmajā dienā tas man radīja diskomfortu. Pilsētā ir maz atkritumu tvertņu, un tāpēc visi gruži tiek mesti uz ielām. Man tas patiešām traucēja, un tajā brīdī es novērtēju to, cik tīra patiesībā ir Rīga," stāsta Jenny May.

Milānā, kur meitene ar savu draugu devusies pēc trim Romā pavadītām dienām, viņus gaidījis lietains laiks, un, tā kā dziedātājas puisis bijis aizņemts konferencē, viņai šī pilsēta bija jāaplūko vienatnē.

"Milānā ir ļoti daudz viesstrādnieku - turki un čigānu tautības vīrieši, kuri uz ielām uzmācas cilvēkiem un diedelē naudu. Tāpēc šī pilsēta ir bīstama, un es fotoaparātu pat neņēmu līdzi, tur pastaigājoties. Tā kā Milānā ir ļoti maz blondīņu, man tika pievērsta īpaša uzmanība, un pēc gājiena pa veikaliem es jutos vairāk sagrauta, nekā priecīga, jo nebija iespējams tikt no turkiem vaļā, pat viņus ignorējot," sajūtās dalās Jenny May.

Neraugoties uz turku uzmācību un draņķīgajiem laika apstākļiem, dziedātājai tomēr izdevies iegādāties dažādas lietiņas - viņa Milānā nopirkusi gan kosmētiku, gan somiņas, gan dažus apģērba gabalus, kā arī pamielojusi acis augsto modes zīmolu veikalos, kur gan neko pirkusi viņa neesot.

Tā kā Itālija tiek uzskatīta par vienu gardēžu valstīm, arī dziedātāja nomēģinājusi dažādus vietējos gardumus. Īpašu vērību viņa pievērsusi tiramisu, kuru pati Jenny May labprāt mājās gatavo, bet pēc Romā un Milānā nogaršotajiem saldajiem ēdieniem, viņa sapratusi, ka Itālijā tiramisu garšo pilnīgi citādi, tomēr to gatavošanas noslēpumus neviens no restorāniem nav vēlējies atklāt.

Lai gan dziedātāja ir sava pirmdzimtā gaidībās, grūtniecība viņai ceļot netraucējot. "Tagad, bērniņuu gaidot, man gribas vēl daudz ko pagūt, jo liekas, ka tad, kad mazais būs piedzimis, man būs mazāk laika. Un es ticu, ka cita vide, Itālijas siltums un tur redzētais, uz mazuli atstāj tikai to labāko iespaidu," sirsnīgi smejas jaunā meitene.

Viņa neslēpj to, ka grūtniecības dēļ viņai ir grūtāk pārvietoties, jo pieaudzis ķermeņa svars, tomēr tas nav šķērslis aktīvam dzīvesveidam - dziedātāja ne tikai regulāri apmeklē teātra izrādes un kino, bet arī uzsākusi vizāžistes mācības populārajā Una Style studijā, kā arī aktīvi apmeklē ūdens aerobiku un vokālās nodarbības.

"Manas draudzenes un cilvēki apkārt brīnās, ka es visu laiku plosos un šiverējos, bet man vēl tik daudz ko gribas paspēt," smaidot atklāj topošā māmiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!