Foto: DELFI

Dziedātāja Maija Stuģe jeb Jenny May (attēlā), kuras ikdiena ir dažādiem notikumiem piesātināta, noslogotajā skrējienā pamanās atrast laiku gan skaistumkopšanai mājas apstākļos, gan meditācijai, kas viņai ir jaunatklājums. Maija rūpējas par to, lai veselā miesā būtu vesels gars.

"Pēc dabas esmu tik ļoti enerģiska, ka man nav nepieciešams papildus lādiņš. Reizēm galvā un ikdienā izveidojas tāds haoss, ka neko nespēju saprast. Pavisam nesen radu tam risinājumu - meditāciju," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta dziedātāja.

"Esmu sākusi apmeklēt meditācijas kursus. Jāatzīst, ka sākumā man bija pamatīgas grūtības atslēgties un visa, kas ir apkārt un izslēgt smadzenes. Ik pa laikam galvā iezagās kāda doma par darbu.

Tagad, kad pagājis jau kāds laiciņš, man meditācija izdodas arvien labāk un labāk. Jo biežāk meditē, jo labāk jūtas mans gars. Nu jau esmu iemācījusies atslēgt domas no ikdienas raizēm. Manuprāt, tas ir tāds īss atpūtas mirklis steidzīgajā ikdienā, kurš palīdz relaksēties," stāsta dziedātāja.

Savukārt skaistumkopšanā Maija cenšas pieturēties pie dabīgām lietām, lai gan pati atzīst, ka viņas kosmētikas maciņa saturs dalās divās aptuveni vienādās daļās - dabīgā kosmētika un nedaudz ķīmiskākas lietas.

"Protams, dabīgā kosmētika ir nekaitīgāka ķermenim un organismam, taču man pašai šķiet, ka produkti, kuros nav tik dabīgas vielas, ir iedarbīgāki. Bet tas nenozīmē, ka lietoju kosmētikas līdzekļus, kuru sastāvā ir visa Mendeļejeva tabula.

Ikdienā mēdzu izmantot arī pa kādai sentēvu metodei, kura lieliski noder skaistumkopšanā. Man lielā cieņā ir skrubis, kas gatavots no kafijas biezumiem. Pavisam vienkārši: pagatavoju kafiju ar pienu, šķidrumu izdzeru, bet ar biezumiem norīvēju ķermeni. Plusiņš ir arī tas, ka kafijas biezumos iesūcies piens, kas ādai nāk par labu.

Pirtī mēdzu pagatavot skrubi no sāls un sodas. Arī ļoti efektīva recepte, pēc kuras āda kļūst ļoti patīkama un maiga. Labākam rezultātam pēc skrubja izmantošanas ieziežos ar ķermeņa pieniņu," savos padomos dalās Jenny May.

Savukārt vasarā, kad ir dažādu ogu laiks, Maija ar to klāšanu un smērēšanu uz sejas neaizraujas, jo viņai ir nelielas bailes, ka ogu sula varētu izraisīt alerģisku reakciju. Tā vietā viņa atklāj labu metodi, kā padarīt spīdīgus un zīdainus matus.

"Man ļoti patīk alus maska. Matus sasmērē ar alu un aptin ar dvielīti, lai viss ievelkas. Šis paņēmiens veicina matu augšanu, padara tos zīdainus un stiprus, kā arī samazina matu izkrišanu un tos stiprina.

Tiesa, mati pēc tam ož pēc alus, tādēļ nevajadzētu šo recepti izmēģināt, ja plānots doties tautās," smejas dziedātāja.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!