Foto: Publicitātes foto

Komponists un mūziķis, leģendārās rokgrupas Pērkons līderis Juris Kulakovs (attēlā) atklājis, ka nav no alus dzērājiem – tā vietā viņš labprātāk izvēlas šampanieti, savukārt alkohola radīšanu viņš dēvē par Jēzus pirmo brīnumdarbu.

"Alkoholu ir izdomājis Dievs. Jēzus Kristus pirmais brīnumdarbs bija ūdens pārvēršana vīnā," savu atziņu radio SWH raidījumam Mazā sestdiena telefonintervijā izskaidroja mākslinieks. Šo ticību viņam savulaik iedvesusi pirmā sievasmāte, kura esot bijusi krievu aristokrātu atvase.

Tāpat māksliniekam ļoti tuvs esot slavenais krievu teiciens, ka "no rītiem šampanieti dzer tikai aristokrāti un deģenerāti".

"Tā tas tik tiešām ir," uzskata Kulakovs, tomēr atgādina, ka pārlieku aizrauties ar šiem dzērieniem patiešām neesot ieteicams. Viņš gan pieļauj, ka atsevišķos gadījumos rītu kumelīšu tējas vietā varētu sākt ar šampanieti, dienu turpināt ar rozā vīnu, bet pēc tumsas iestāšanās baudīt sarkanvīnu.

Alkohola lietošana pati par sevi nav ļaunums, bet ļaunprātīga tā lietošana gan ir ļaunums - uzskata mākslinieks un īpaši iesaka uzmanīties alus dzērājiem, jo šajā dzērienā zinātnieki esot atklājuši sievišķības hormonus, turklāt alus var radīt tā saukto "alus vēderu".

Pilnu raidījuma Mazā sestdiena vadītāja Freda interviju ar Juri Kulakovu var noklausīties šeit.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/kulakovs.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!