Foto: LETA
Lielas pārmaiņas skārušas latviešu komponistu un mūziķi Juri Kulakovu – viņš ne tikai mainījis dzīvesvietu, bet arī pašķīries no ilggadējās mīļotās sievietes Lilitas Saulītes.

Kulakovs tagad dzīvo vecāku mājās Līvānos. Savukārt attiecībās ar Lilitu tiek ieturēta pauze – abi nolēmuši atpūsties viens no otra. Mūziķis neslēpj, ka daļēji pie tā vainojama viņa alkohola atkarība.

"Nekas jau īpašs nenotiek. Varētu teikt, ka mēs ar Lilitu drusku atpūšamies viens no otra. Attiecības nav pilnībā izbeigtas. Es teiktu, ka mums joprojām ir labas attiecības. Vienkārši pa šo laiku daudz kas bija iekšēji sakrājies. Šie ir ļoti delikāti jautājumi. Mūsu attiecībās pie vainas kaut kādā ziņā ir arī mans alkoholisms.

Bija gan sakrājušās emocijas, gan arī mans alkoholisms, kas ir hroniska un neārstējama kaite. Jauna mūza ir, bet to plašāk nekomentēšu. Par to vēl ir pāragri runāt," izdevumam "Vakara Ziņas" sacījis Kulakovs.

Kulakovs šobrīd cītīgi gatavojas festivālam "Jura Kulakova nakts". Tiesa, viņš arī neslēpj, ka savienot personiskās dzīves drāmas un šā brīža saspringto darba ritmu, gatavojoties koncertam, nav viegli.

Komponists gan nesūkstās – viņam šobrīd ir darba pilnas rokas. Tas palīdz aizgaiņāt domas par mīlas likstām.

"Sūdzēties nevar, jo daramā ir daudz. Nedēļu pirms Jāņiem mani un grupu "Pērkons" uzaicināja uzstāties vasaras saulgriežu ielīgošanas festivālā Anglijā, lauku muižā "Straumēni", kas pieder latviešiem.

Tāpat jūnijā Ņujorkā būs skatāma dokumentālā filma 3D formātā par grupu "Pērkons". Šo filmu bija plānots izrādīt arī Parīzē maijā notiekošajā filmu festivālā, bet tā tika aizliegta. Iemesls ļoti vienkāršs – viens no filmas sponsoriem ir Ķīnas uzņēmums. Ķīnā joprojām ir cenzūra," tā Kulakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!