Foto: Publicitātes foto

Leģendārais latviešu komponists un mūziķis Juris Kulakovs (attēlā), kurš vairākkārt atzinis, ka tieši sievietes viņu iedvesmo radīt mūziku, uzskata, ka drīz vien pār pasauli valdīs sievišķais dzimums, kuru viņš pats dēvē par stipro dzimumu.

"Man ir stipras aizdomas, ka drīz vien pasaulē iestāsies matriarhāts. Sievietes noteikti ir stiprais dzimums - viņas ir skaistas un, manuprāt, daudz spēcīgākas par vīriešiem," sarunā ar DELFI Izklaidi pārdomās dalās mākslinieks.

Mūzikas radīšanā Kulakovu iedvesmo sievietes. Kā viņš pats saka, citējot kādu slavenu komponistu - visa mūzika tiek radīta sieviešu dēļ.

"Ar manām mūzām ir līdzīgi kā karaļnama galmā - ir galvenā favorīte, bet arī jebkura cita tikšanās ar kādu meiteni, kopīgas sarunas un jebkas cits mani iedvesmo radīt mūziku," stāsta Kulakovs.

Ir konkrētas īpašības, kuras Juris novērtē sievietēs. Viņaprāt, vizuālajam izskatam nav tik lielas nozīmes kā šarmam un iekšējam skaistumam.

"Sievietēs novērtēju mīļumu, izpratni, gudrību un saprātu. Fotogēniskajam skaistumam nav nozīmes. Protams, būdams mākslinieks, es novērtēju brīvību - greizsirdība ir destruktīva īpašība.

Es esmu pateicīgs visām sievietēm, kuras mani iedvesmojušas. Un tam nav nekāda sakara ar intimitāti. Esmu iedvesmojies no sarunām, patīkami pavadīta laika un pieredzes apmaiņas," uzsver Kulakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!