Foto: F64

Starp Latvijas mūziķiem ne viens vien atradis spēku atteikties no alkohola, un un starp viņiem ir arī grupas Labvēlīgais tips dalībnieks Ģirts Lūsis jeb Zirgs, kurš jau piecpadsmit gadus mutē nav ņēmis ne pilītes grādīgo dziru.

"Vienā brīdī sapratu, ka vairs nedrīkstu lietot alkoholu, jo, ejot pa šo ceļu, manā priekšā ir bezdibenis. Alkohols sāka traucēt pilnīgi visam: darbam, attiecībām, finansiālajai situācijai. Par laimi, laikus attapos, šķita, it kā kāds no augšas pateiktu: stop, pietiek!" intervijā žurnālam Ieva atklāts bijis mūziķis.

Lai gan tolaik situācija ap viņu bijusi tāda, kas tā vien aicinājusi iedzert, viņam izdevies izdarīt pareizo izvēli un atteikties no alkohola pirms zaudētas dzīvē svarīgas lietas.

"Visu laiku bija jācīnās ar naudas problēmām, bija sarežģījumi attiecībās, līdz sev pajautāju, vai nav sākusies degradācija. Zinu, ka daudzi nekādā veidā nevar pārtraukt, izbeigt šo atkarību. Bet es esmu laimīgs, ka man viss sanāca," stāsta Zirgs.

No bīstamās atkarības viņam izdevies atbrīvoties paša spēkiem, un mūziķis pārliecinājies, ka atmest dzeršanu var tikai tad, kad pats cilvēks ir aptvēris, ka tas jādara, citādi neviens speciālists nepalīdzēs.

"Dienā, kad pieņēmu šo lēmumu, nekas kardināli manā dzīvē nemainījās, tas notika palēnām. Ar laiku bija ļoti patīkami apjaust, ka cilvēki atkal ar mani sāk rēķināties, darba lietas sokas un pats beidzot skaidri apzinies, ko esi sarunājis, nevis sastumti kādi kosmiskie mākoņi," par dzīvi "pēc tam" jūsmo mūziķis.

Tiesa, lai gan viņš no alkohola atteicies jau pirms 15 gadiem, vēl aizvien tiek saņemti piedāvājumi iedzert.

"Visiem esmu skaidri deklarējis: pasaulē nav tāda iemesla, kura dēļ es to darītu atkal. Ir cilvēki, kas vienmēr atrod iemeslu: tāds notikums, jānosvin taču! Man tādu notikumu, kas TĀ jānosvin, nav," intervijā žurnālam Ieva atzinis Zirgs, kurš atsakās pat no Prozit konfektēm, kurās ir alkohols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!