Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu reperis Kanje Vests, kurš nekad nav slēpis, ka pats sevi uzskata par vienu no visu laiku diženākajiem reperiem, pēdējos gados piedzīvojis gan kāpumus, gan kritumus, un visbeidzot mūziķis publiski atzinies, ka viņam konstatētas garīgās veselības problēmas.

Ne tik sen atpakaļ Vests piedzīvoja sabrukumu un tika hospitalizēts. Tāpat arī viņš licis kulstīt mēles un raukt pieres par saviem politiskajiem izteikumiem un nemitīgo sevis slavināšanu. Tagad tapis zināms – viņam pērn konstatētas garīgās veselības problēmas.

Ārzemju mediji ziņo, ka aizvadītajā nedēļā tika izdots Vesta jaunākais albums "Ye", kurā viņš atzinies, ka cieš no bipolārajiem traucējumiem. Tā, piemēram, dziesmā "Yikes" izskan vārdi, kuros Vests vēsta, ka bipolārie traucējumi nav kaite, bet gan superspējas, kas viņu padara par supervaroni, vēsta izdevums "Mirror".

40 gadus vecajam Vestam garīgās veselības problēmas diagnosticētas pirms aptuveni gada. "Līdz pat 39 gadu vecumam tas nebija konstatēts. Bet, kā jau es teicu savā albumā, tā nav kaite, bet superspējas," izdevums "People" citējis Vesta teikto radio intervijā dīdžejam Big Boy, kas tapusi viņa jaunā albuma noklausīšanās ballītē aizvadītajā nedēļā.

Šajā intervijā reperis gan nav norādījis, kāda kaite tieši viņam diagnosticēta, tomēr viņa jaunākajā albumā ir gana daudz norāžu, kas vedina domāt, ka tie ir bipolārie traucējumi. Jāatzīmē, ka arī albuma vāciņu rotā uzraksts "man nepatīk būt bi-polāram, tas ir lieliski".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!