Foto: Vida Press
Šogad iznāks jauna dokumentālā filma "Elvis Presley: The Searcher" par rokenrola karaļa Elvisa Preslija dzīvi, un ārzemju mediji jau pamanījušies no tās izlobīt sensāciju.

Dokumentālās filmas veidotājs ir Toms Zimnijs. Savukārt tās popularizēšanu uzņēmusies Preslija bijusī sieva Priscilla Preslija, kura marta vidū notikušajā ikgadējā mūzikas industrijas konferencē "South by Southwest" (SXSW) Teksasā nedaudz pastāstījusi par jauno filmu un bijušā vīra atkarībām, vēsta izdevums "Metro".

Tiek vēstīts, ka filma ir par un ap Preslija mūža pēdējām ieraksta sesijām, kas notikušas viņa Greislendas īpašumā. Tolaik mūziķis bija kļuvis pilnībā atkarīgs no spēcīgiem recepšu medikamentiem, kas neatgriezeniski grāva viņa veselību.

"Tas mums visiem bija smagi. Mēs nenojautām, ka kaut kas tāds notiks," par Elvisa nāvi teikusi viņa bijusī sieva. "Bet mēs labi redzējām ceļu, kuru viņš bija izvēlējies," piebildusi Priscilla.

Tāpat ari Preslija bijusī laulātā draudzene atklājusi, ka, lai gan daudzi tuviniekiem pārmetuši, ka tie neko nav darījuši, lai glābtu Elvisu no atkarības, tā neesot patiesība.

"Elvisam pietuvināti cilvēki centās kaut ko darīt, bet neviens nevarēja Elvisam Preslijam norādīt, ko viņam darīt. Vienkārši nedrīkstēja. Tas nozīmētu, ka tiksi izmests no viņa draugu loka ātrāk nekā skrāpējošs kaķis. Viņi mēģināja, bet nekas neizdevās. Viņš labi zināja, ko pats dara," sacījusi Priscilla.

Tāpat arī sieviete pastāstījusi, ka aizrauties ar medikamentiem Elviss sācis, kad dienējis armijā. Lai karavīri nezaudētu modrību un neaizmigtu, viņiem dotas spēcīgas, uzmundrinošas zāles. Savukārt, lai vēlāk varētu aizmigt, vīri ņēmuši talkā miega zāles.
Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Elvisa Preslija dzīvība izdzisa 1977. gada 16. augustā, kad rokenrola karalis bija tikai 42 gadus vecs. Oficiālā versija liecina, ka viņa nāvi izraisīja sirds slimības. Mūža nogalē viņam bija ļoti nopietnas veselības problēmas, tajā skaitā arī ievērojams liekais svars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!