Foto: F64

Bijušais šova Okartes skatuve dalībnieks un pasākumu vadītājs Kaspars Blūms-Blūmanis jeb Kašers (attēlā) pēdējā laikā sācis gatavot daudz biežāk. Kā izrādās, tam par iemeslu ir viņa īpašā Cēzara salātu recepte, kuru par ganu labu esam atzinuši arī populārā šovmeņa draugi.

"Pirms kāda laiciņa nolēmu pagatavot Cēzara salātus. Pašam garšoja, un arī draugi uzslavēja. Tā nu tagad sanācis, ka šos salātus gatavoju diezgan bieži. Vēl man patīk gatavot suši, taču es pildījumā parasti lieku vistas gaļu, nevis zivi. Gatavoju pa savam," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Kašers.

Lai pagatavotu Cēzara salātus, nepieciešami ledus salāti, vistas fileja, baltmaize un parmezāna siers, kā arī majonēze, sojas mērce, sinepes, brūnais cukurs, nedaudz etiķa un krējums mērcei un marinādei. Visu sastāvdaļu daudzums atkarīgs no tā, cik personām salāti paredzēti.

"Vispirms sagriežu vistas fileju gabaliņos vai kubiciņos un uz 20 minūtēm ielieku marinādē, kura sastāv no sojas mērces, majonēzes, sinepēm un pavisam nedaudz etiķa.

Pēc tam gabaliņus cepu uz pannas. Kad vistas gaļa gandrīz izcepusies, zeltainai krāsai un kraukšķīgumam pievienoju nedaudz brūnā cukura.

Kamēr cepas vistas gaļa, saplūkāju ledus salātus, sarīvēju parmezāna sieru un apcepu baltmaizi, kura sagriezta mazos kubiciņos.

Salātu mērci pagatavoju no sojas mērces, majonēzes, krējuma un sinepēm. Mērci uzleju tikai ledus salātiem," gatavošanas gaitu atklāj Kašers.

Kā izrādās, atraktīvais puisis sastāvdaļa nejauc kopā - katru no sastāvdaļām viņš liek citā bļodiņā. "Sieru, vistu, grauzdiņus, salātus - visu lieku atsevišķi. Izņēmums ir tikai mērce, kuru pārleju pāri ledus salātiem. Pēc tam uz šķīvja lieku no katras sastāvdaļas tik, cik vēlos.

Protams, šo recepti var dažādi variēt un pievienot arī ķirštomātus un vēl daudz ko citu, taču šis ir manis gatavoto Cēzara salātu pamats," rezumē šovmenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!