Foto: Kristaps Čimbars

Fani būs pamanījuši, ka pazīstamā dziedātāja Katy Tindemark (attēlā) pēdējā laikā savos sociālajos tīklos publicē attēlus, kuros labi redzams, ka viņa ir izcilā sportiskā formā. Katy atklāj, ka pastiprināti pievērsusies fitnesam, kas pamatīgi izmainījis viņas dzīvi un attieksmi pret ķermeni.

"Ar fitnesu iepazinos apmēram tajā pašā laikā, kad sāku iepazīties ar mūziku. Kad man bija seši gadi, sāku mācības mūzikas skolā vijoles specialitātē, kā arī apmeklēju fitnesa nodarbības bērniem. 

Bet tā kā visam vienkārši nepietika laika, nācās atteikties no nodarbībām sporta skolā. Tomēr turpināju mājās cilāt svarus. Bet katru dienu, pat ne katru otro," DELFI Izklaidei par savu otro aizraušanos - fitnesu -, stāsta Katy.

Fizkultūra un mūzika skolā bijuši viņas mīļākie mācību priekšmeti, un mīlestība pret šīm abām nodarbēm caurvij visu Katy dzīvi. Nu viņa atradusi laiku vairāk pievērsties arī fitnesam, kas redzams arī dziedātājas ķermeņa aprisēs - viņas augumu rotā burvīgi, sievišķīgi muskulīši.

"Jau otro gadu cenšos piecas reizes nedēļā apmeklēt fitnesa nodarbības, bet nedaudz vairāk kā pusgadu katru dienu apgūstu elektroģitāras spēli. Es neesmu ne fitnesa modele, ne treneris, tāpēc uzdrīkstos pastāstīt, kāpēc, manuprāt, fitness ir tik svarīgs visām meitenēm un sievietēm, kurām tas nav vajadzīgs kā profesionālā darbība. 

Daudzi uzskata, ka zāle ir jāapmeklē tikai tiem, kuriem ir vajadzība vai nu nomest svaru, vai otrādi - uzaudzēt muskuļu masu, lai kļūt par fitnesa čempionu.  Mans uzskats - fitness ir nepieciešams katram cilvēkam, bet nodarboties ar to vajag tikai tad, ja tev tas patīk un kad tev tas patīk. Un tik daudz, cik tev tas patīk," savu viedokli atklāj māksliniece.

Aktīvai sportošanai ir neskaitāmi papildus ieguvumi - fitness spēj uzlabot veselības stāvokli un imunitāti, tas rada labsajūtu un uzlabo garastāvokli, sievietēm palīdz izjust savu sievišķību un seksualitāti.

"Tā tas patiešām ir! Ticiet man, arī es dažreiz kompleksoju par savu ķermeni, izejot pludmalē. Viss ir galvā! Apmeklējot sporta zāli regulāri, esmu tikusi vaļā no kompleksiem. Un nevis tāpēc, ka manas formas izmainījušās, bet tāpēc, ka strādāju ar savu ķermeni, tādējādi ikdienā jūtos pārliecinātāka par sevi. Un arī naktī, jo man nepatīk gulēt apģērbā," smaida skaistā auguma īpašniece.

Meitenēm, kuras viņas stāsts iedvesmojis, Katy iesaka, uzsākot nodarbības, konsultēties ar treneri, kurš sastādīs programmu, ieteiks, ko labāk ēst, no kā atteikties. "Ja cītīgi apmeklēsi zāli, izmaiņas varēs pamanīt jau pēc nedēļas, bet vēlamos rezultātus iegūsi divu līdz trīs mēnešu laikā.

Taču visu laiku nav jāsporto kopā ar treneri. Zāle ir jāapmeklē, tad kad to vēlies, kad tev tas sagādā prieku. Un nav sevi jāmoka un dienām jāstaigā ar tukšu vēderu. Jāēd ir, bet tikai to veselīgāko un nepieciešamo tavam organismam un muskuļu uzbūvei.

Jāsmaida un jāmīl apkārtējos, ja pat viņi, iespējams, pēc taviem uzskatiem ir sasnieguši labākus rezultātus. Nav nekā neiespējama. Esmu pārliecināta par to," sportošanai iedvesmo simpātiskā dziedātāja.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!