Foto: DELFI
Viļņas administratīvā apgabaltiesa pirmdien noraidījusi Krievijas estrādes dziedātāja Filipa Kirkorova pārsūdzību par viņam noteikto aizliegumu iebraukt Lietuvā.

"Tiesa izskatīja administratīvo lietu un konstatēja, ka Migrācijas departamenta lēmums aizliegt ārvalstniekam iebraukt Lietuvas Republikā pieņemts, balstoties uz kompetentas iestādes - Ārlietu ministrijas - sniegto informāciju, ka šis ārvalstnieks rada draudus valsts drošībai," teikts tiesas atzinumā.

Tiesa izvērtējusi tās rīcībā esošo informāciju un atzinusi, ka Migrācijas departamentam bija pamats secināt, ka prasītāja darbības raksturs ļauj atzīt, ka viņš apdraud valsts drošību.

"Lietā nav pierādījumu, kas atspēkotu tāda vērtējuma pamatotību. Tiesa arī atzīst par juridiski nepamatotu prasītāja argumentu, ka viņam noteiktā sankcija ir nesamērīga un diskriminējoša," norādīts dokumentā.

Šo lēmumu 14 dienu laikā var pārsūdzēt Lietuvas Augstākajā administratīvajā tiesā

Kā atgādina Viļņas administratīvā apgabaltiesa, Ārlietu ministrija vēstulē Migrācijas departamentam norādījusi, ka Kirkorovs ir populārs Krievijas izpildītājmākslinieks un producents, kas ar savu aktīvo koncertdarbību un organizatorisko darbību ietekmē dažādus sabiedrības slāņus Krievijā un citās bijušās PSRS valstīs.

Turklāt viņa koncertdarbību ārzemēs oficiālas Krievijas amatpersonas atklāti raksturo kā Maskavas "maigās varas" instrumentu. Kirkorovs regulāri apmeklē Krievijas nelikumīgi anektēto Krimas pussalu un koncertē tur, tādējādi apzināti noliedzot Ukrainas teritoriālo nedalāmību un suverenitāti un netieši attaisnojot Kremļa agresīvās darbības.

"Par šīm darbībām viņš iekļauts Ukrainai nevēlamo personu sarakstā, kurām ir aizliegts apmeklēt šo valsti. Ministrijas ieskatā Kirkorova vizīte Lietuvā var radīt draudus Lietuvas Republikas drošībai," norādījusi tiesa.

Jau ziņots, ka aizliegums uz pieciem gadiem iebraukt Lietuvā Kirkorovam tika noteikts 19.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!