Foto: DELFI

Tuvojoties Jāņiem, vienmēr aktuāls bijis jautājums – kā pēc svētkiem pārvarēt paģiras. Pašmāju dziedātājs, komponists, dzejnieks un mūziķis Andris Kivičs (attēlā) iesaka metodi, kura palīdzēs tikt galā ar slikto pašsajūtu.

"Mēdz teikt: ar ko saslimi, ar to arī jāārstējas. Manuprāt, vislabākā metode, kā tikt galā ar paģirām, ir otrajā rītā nedaudz uzlāpīties, bet jābūt ļoti stipram raksturam, lai uzlāpīšanās nepārvērstos par dzerstiņa turpinājumu," sarunā ar DELFI Izklaidi savos padomos dalās mūziķis.

Uzlāpoties jāņem vērā, ka tas jādara, sekojot iepriekšējā vakara izdarībām. Kā saka Kivičs - kā sāki, tā arī jābeidz, taču jāņem vērā, ka, izmantojot šo metodi, pie stūres sēsties nedrīkst. Pašsajūta uzlabosies, taču promiles nekur nepazudīs.

"Ja uzsāk dzert ātri un daudz, no rīta uzreiz vajag ātri izdzer kādus četrus alus vai arī 100 - 150 gramus kaut ko stiprāku. Savukārt, ja alkohols lietots visa vakara garumā un lēni, otrajā rītā arī atkopšanās process jāpaildzina. Teiksim, trīs stundu laikā izdzer tos pašus četrus aliņus.

Es pats, piemēram, uz paģirām šņabi iedzert nevaru, tādēļ parasti izlīdzos ar diviem aukstiem aliem. Protams, jāuzņem arī ūdens, kuru alkohols no ķermeņa šūnām izspiedis," atklāj Andris.

Mūziķis pauž izbrīnu, ka cilvēki mēdz izmantot metodi, ka otrajā rītā pēc trakas iedzeršanas dodas strādāt smagu darbu, lai izsvīstu. Viņaprāt, tā var dabūt infarktu, un šī nav īpaši laba metode, kā cīnīties ar paģirām.

Dziedātājs arī iesaka "netaisīt bākā kokteili" - tad atkopšanās process būs daudz vieglāks un paģiras būs mazākas.

"Ja visa vakara garumā nesteidzoties tiek dzerts vienas markas alus un neko citu nedzer pa virsu, otrajā rītā nevajadzētu būt smagām paģirām. Jāņos, piemēram, dzerot alu, pa starpai vēl tiek kaut kas uzēsts, uzkosts kāds siers vai gaļiņa. Pat izdzerot 10 līdz 15 pudeles miestiņa, nevajadzētu mocīties ar smagām paģirām.

Līgo vakarā neiesaku dzert stipros alkoholus. Pasarg' dies', Jāņu nakti atzīmēt ar Bonapartu. Un ja vēl uztaisa bākā kokteili, tad gan otrajā rītā būs smagi," noslēgumā saka mūziķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!