Mūziķis Andris Kivičs, kurš pērn 13. Saeimas vēlēšanās Rīgas sarakstā ar devīto numuru startēja politiskās apvienības "KPV LV" sastāvā, nesen izstājies no partijas.

Kivičs savā šovā, kas no pirmdienas līdz ceturtdienai vakaros tiek demonstrēts kanālā "STV Pirmā!", izskaidrojis, kāpēc pieņemts šāds lēmums. Ceturtdienas vakara epizodē mūziķis dosies uz partijas biroju rakstīt iesniegumu par izstāšanos no politiskās apvienības.

Kā raidījumā skaidrojis Kivičs, partija, viņaprāt, vairs neatbilstot tiem ideāliem, kādi bijuši sākumā. Tāpat arī viņš metis akmeni Artusa Kaimiņa dārziņā un norādījis, ka vairākkārt aicinājis Kaimiņu uz sarunu divatā par dzīvi un politiku, tomēr viņš tā arī nav izbrīvējis laiku.

"Es domāju, esmu palīdzējis daudz politiskajam spēkam iepriekšējās vēlēšanās ar savām aktivitātēm. Viss ir baigi pareizi," norādījis Kivičs.

Tiesa, Kivičs saglabā tā dēvēto "mīksto mandātu". Saskaņā ar Saeimas vēlēšanu rezultātiem, viņš šobrīd ir trešais pretendents rindā uz Saeimas deputāta krēslu no partijas "KPV LV", kas palicis "aiz strīpas".

Ja dažādu apstākļu dēļ Saeimā darbu beigs trīs partijas deputāti, Kivičš tuvāko četru gadu laikā varētu nonākt Saeimā.

Jau vēstīts, ka Centrālās vēlēšanu komisijas dati liecināja – Kivičs 13. Saeimas vēlēšanās no vēlētājiem saņēma 4307 svītrojumu un 5889 plusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!