Foto: Mango
7. marta rīts populārajam mūziķim Andrim Kivičam (attēlā) sākās, rīta krosa laikā sastopoties ar diviem nikniem suņiem. Lieta ar to nav beigusies – gan mūziķis, gan suņu saimnieks vērsušies policijā ar iesniegumiem. Kamēr Kivičs sūdzas par iespējamu suņu uzbrukumu, dzīvnieku īpašnieks apgalvo, ka mūziķis to fiziski ietekmējis.

Mākslinieks savus fanus jau informēja par to, ka pirmdienas rīta krosa laikā viņu aplenkuši divi no sētas izskrējuši nikni suņi. Mūziķim nācies atkāpties, bet suņu saimnieks pat necenties iejaukties. Pēc tam abiem bijusi visai nepatīkama saruna.

DELFI Izklaidi informē Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska, šobrīd policijā ir saņemti iesniegumi no abām konfliktā iesaistītajām pusēm.

"Suņu saimnieks uzrakstījis iesniegumu par viņam izdarītiem miesas bojājumiem. Ir uzsākts kriminālprocess saistībā ar notikušo konfliktu un miesas bojājumu iespējamo nodarīšanu suņu saimniekam. Lai lemtu par iespējamo sodu, no sākuma jāizvērtē miesas bojājumu smaguma pakāpe.

Savukārt vakar policija saņēma arī iesniegumu no Kiviča. Ir uzsākta administratīvā lietvedība par iespējamo suņu uzbrukumu," DELFI Izklaidi informē Gžibovska.

Viņa atklāj, ka par dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšanu likumā paredzēts brīdinājums vai naudas sods fiziskajām personām no 7 līdz 350 eiro, bet juridiskajām personām no 15 līdz 700 eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.

"Par tādiem pašiem pārkāpumiem, ja tie izdarīti atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas vai ja to dēļ nodarīts fizisks vai materiāls zaudējums, uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 15 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām no 700 līdz 1400 eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.

Savukārt par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšanu, ja tās rezultātā cietušajam nodarīts viegls vai vidēja smaguma miesas bojājums, soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Bet par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšanu, ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu," par iespējamiem sodiem šādos gadījumos stāsta Valsts policijas pārstāve.

Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, turpinās lietas izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!