Foto: Mango

Otrdienas vakarā grupas Leģions albūma Nekad nesaki nekad prezentācijā sastaptais Tomass Kleins sarunā ar Mango atzina, ka Ērglis rīkojies patiešām stulbi un pa degunu dabūjis pelnīti.

"Es nesaprotu, kā viņš var ar šo lietu lepoties. Es nedomāju, ka tas ir no vīrieša puses cienīgs gājiens. Man liekas, ka viņš mēģina no skudras uzpūst ziloni un radīt interesi. Tas ir pilnīgi muļķīgi un stulbi," Ērgļa rīcību komentē Kleins.

"Ja puikas grib ar mani runāt, ja ir kaut kādas neskaidrības, viņi zina manu telefonu un var man zvanīt. Viņi ar mani mēģināja sazināties caur trešo personu, konkrēti, ar izdevniecību. Piektdien es rokkafejnīcā piegāju klāt un pajautāju, kādēļ viņi ar mani nerunā aci pret aci. Viņš atcirta, ka nevēlas ar mani runāt un es viņam uzsitu pa degunu. Pie tam, ne ar dūri, bet ar plaukstu. Ja tā ir nopietna trauma, tad ir interesanti, no kā viņam ir taisīts tas deguns. No papīra, vai?!" savu versiju par notikušo neslēpj Kleins.

Jautāts, vai viņš ir pieradis šādi risināt visas neskaidrības attiecībās ar cilvēkiem, Kleins atzina, ka tā rīkojies tikai skolas laikā. "Jā, Līvos spēlējot esam rājušies, bet tā ir normāla parādība gan darbā, gan ģimenē. Arī pacelts tonis ir o.k. Tas noteikti ir pareizāk, kā slēpties, klusēt un visu paturēt sevī."

Albuma prezentācijas pasākumā gan grupas mūziķi, gan sanākušie viesi atklāti uzjautrinājās par Kleina un Ērgļa konfliktu. "Cik jauki, ka mēs spējam par to pasmieties!" atzina Guntars Račs. Beidzot īso Leģiona uzstāšanos, Kleins palūdza atļauju vienu dziesmu nodziedāt kā specveltījumu. Viņš gan neminēja, kam šo dziesmu izpilda, bet dziesmas izvēle izteica visu. Ar lielu aizrautību Kleins nodziedāja dziesmu Suns, kuras vārdi skaidri pauda viņa attieksmi pret visu notikušo: "Paklausies, suns, vai tev nav bail pa šo ielu skriet. Viegli jau nav dzīvot tev tā, viegli jau nav turēt muti ciet."

Kleins atzina, ka no jaunā albūma mīļākā dziesma viņam ir Pilnmēness. "Tas ir kaut kas pilnīgi citāds, ko esmu radījis pirms tam. Tas ir jauns lidojums." Jautāts, vai nav iecerēts mainīt tagadējo skanēju un atteikties no tradicionālā Liepājas roka. "Pašlaik skanējumus maina ar tām lietām, kas nav naturālas. Mēs mēģinām pieturēties pie tā naturālā - pie naturālām ģitārām, bungām un balsīm."

Mango piedāvā nelielu ieskatu grupas Leģions albuma prezentācijas pasākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!