Foto: TASS/Scanpix/LETA
Jau nepilnu mēnesi slimnīcā Maskavā atrodas Krievijā slavenā dziedātāja Maksima. Ziņas Krievijas medijos par sievietes veselības stāvokli ir pretrunīgas.

Dziedātāja Maksima (īstajā vārdā Marina Maksimova) slimnīcā nonāca jūnija vidū un jau trīs dienas vēlāk tika ievadīta medikamentozajā komā. Tāpat viņa pieslēgta plaušu ventilēšanas aparātam, ko pirms dažām dienām noņēma, tomēr atkal pieslēdza atpakaļ, jo dziedātāja nav spējīga patstāvīgi elpot.

Ārsti apstiprināja, ka Maksimai ir abpusēja plaušu pneimonija. Sākumā plaušu bojājums bijis 40% apmērā, bet drīz vien jau 75%.

10. jūlijā mākslinieces menedžere Margarita Sokolova "Instagram" vietnē ziņoja, ka Maksimas stāvoklis uzlabojas, tomēr pirmdien, 12. jūlijā, portāls "Lenta.ru", atsaucoties uz dziedātājas draudzenes teikto, ziņo, ka Maksimas stāvoklis ir krietni pasliktinājies – pneimonijai esot pievienojusies sepse.

Dziedātājas stāvoklis esot kritisks, viņa joprojām ir komā. Maksimai veikta datortomogrāfija un paņemtas asins analīzes. Plaušās esot strutojošs iekaisums, bet ārsti darot visu, lai 38 gadus veco sievieti glābtu.

Lai gan abpusēja plaušu pneimonija ir tipiskas Covid-19 infekcijas sekas, Krievijas medijos nav lasāms, ka mākslinieces nelaimē būtu vainojams koronavīruss. Tiek ziņots, ka, viņai iestājoties slimnīcā, vairāki koronavīrusa testi uzrādījuši negatīvu rezultātu. Pati māksliniece 15. jūnijā soctīklos ziņoja, ka 11. jūnijā sajutusi saaukstēšanās simptomus, veikusi kovida testu, tas bijis negatīvs, tāpēc viņa arī ar paaugstinātu temperatūru vēl kāpusi uz skatuves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!