Foto: Privātais arhīvs
Jauns gads nāk ar jauniem mērķiem, iespējām un zināšanām, ko sniegusi pērnā gada pieredze. Ievērojami plāni 2013. gadam ir arī slavenajai pašmāju skatuves māksliniecei Inese Saulītei, kura tautā mīļi tiek saukta arī par Kombuļu Inesi (attēlā).

"Jauno gadu sagaidīju patiešām jaukās un priecīgās noskaņās un labā garastāvoklī - draugu un ģimenes lokā. Svinības gan apvienoju arī ar darbu, tomēr tas netraucēja pilnvērtīgi izbaudīt vakaru.

Ar īpašu Jaunā gada programmu uzstājos Kantes krogā (skat. galerijā), un tas izvērtās par vienu no labākajiem koncertiem, kāds man jebkad bijis. Publika bija fantastiska, un pirmo reizi sastapos ar tik ievērojamu un pozitīvu atsaucību," sarunā ar DELFI Izklaide priecīgajās Vecgada vakara atmiņās dalās Inese.

Tāpat mūziķei ir savs jaunā gada apņemšanos saraksts, kura radīšanu veicinājusi arī nesenā uzturēšanās krīzes centrā.

"Laikā, ko pavadīju krīzes centrā, sakārtoju savu iekšējo pasauli un nu uz dzīvi raugos ar jaunu skatu un citām vērtībām. Esmu sapratusi, ko vēlos, kā dēļ dzīvoju un kādi ir tie cilvēki, kas grozās man apkārt. Tas viss ir devis jaunu starta punktu manai dzīvei.

Atzīstu, ka pirms kāda laika gan man viss rādījās melnās krāsās. Biju sapinusies ar visiem tiem nenormālajiem cilvēkiem, nezināju, kā tikt vaļā no Sanda Kiopa, un man vispār viss šķita šausmīgi. Bet nu esmu apņēmības pilna pilnveidot savu mūziķes karjeru un beidzot arī esmu sapratusi, ka panākumus var gūt nevis ar muļķībām un plātīšanos, bet gan smagu darbu.

Lielākais mērķis, ko sev esmu uzstādījusi šim gadam, kādam, iespējams, šķitīs dīvains - esmu apņēmusies vairs nekļūdīties. Protams, no kļūdām mēs mācāmies, bet šogad noteikti vairs nevēlos pieļaut tik smagas kļūmes kā pērn.

Tāpat arī esmu daudz ko iecerējusi savā profesionālajā jomā. Bet, lai to visu sasniegtu, mans pirmais un galvenais noteikums, kas arī ir gada lielākā apņemšanās, ir nesaistīties ar tādiem personāžiem kā Kiops un vairs neuzķerties uz viņu lētajiem trikiem," savā nostājā strikta ir Inese.

Tautā ne mazāk apspriestajam māksliniekam - Sandim Kiopam - Inese velta arī skarbus vārdus, atminoties pērnā gada pārestības, ko nevaldāmais mūziķis sievietei nodarīja.

"Viņš man ir sniedzis tik bēdīgu dzīves pieredzi, ka maz neliekas. Kiopu neciešu līdz sirds dziļumiem, un man viņš riebjas. Viņa fantāzija ir apsēsta, un uzskatu, ka pēc visa, ko viņš man nodarīja, viņam nāks tūkstoš nelaimes atpakaļ.

Arī administratīvais sods par filmēšanos viņa klipā, kurš tāpat nevienu neinteresē un tā arī nekad neiznāks, joprojām gulstas uz maniem pleciem.

Bet no kļūdām mācās, un galvenais, ka, neraugoties uz visām ķibelēm, es esmu atradusi ceļu augšup," nākotnē gaiši raugās māksliniece, atklājot arī savu profesionālo plānu detaļas.

"Šogad vēlos pilnveidoties mūzikā un uzrakstīt daudz jaunu dziesmu. Šobrīd manā krājumā ir 113 kompozīciju, un, tā kā ir 2013. gads, vēlos tās papildināt par vismaz vēl 13 dziesmām. Zināms, ka šis skaitlis apzīmē velna duci, bet tas patiesībā ir mans mīļākais skaitlis, un uzskatu, ka tas man nes veiksmi.

Visi dzīves lielākie notikumi ir saistīti ar šo skaitli. Piemēram, Zelta talantu atlasē piedalījos 13. datumā, līdz 13. datumam biju Itālijā, tāpat šai datumā esmu kristījusies un pat, pārvācoties uz Priekuli, dzīvoju 13. dzīvoklī. Tātad, visa mana būtība norāda uz šo skaitli, tāpēc šim gadam noteikti ir jābūt ļoti veiksmīgam," cerību pilna ir Inese.

Tāpat mūziķe uz skatuves sola parādīties jaunā ampluā, kā arī apņēmusies muzicēšanā iesaistīt arī savas atvasītes.

"Šogad mainīšu savu muzikālo stilu. Tā kā lielākie koncertēšanas piedāvājumi galvenokārt ir no naktsklubu puses, pieskaņošos tajos atskaņotās mūzikas žanram. Turpmāk dziesmas ieturēšu labākajās klubu mūzikas tradīcijās, veidojot remiksus vecajām dziesmām un, ievērojot attiecīgo skanējumu, radīšu jaunas kompozīcijas.

Šādas dziesmas gan ir ļoti specifiski jāapstrādā, jo tām apakšā ir basi, un nepieciešamas atbalsis, bet esmu apņēmības pilna pieņemt šādu izaicinājumu un strādāt pie tā, lai pilnveidotos. Mani motivē cilvēku atsaucība un tas, cik pārpildīti šie klubi ir, kad tajos koncertēju.

Lai gan ir darba pilnas rokas, esmu arī novērojusi, ka mūzika ir tuva arī maniem bērniem. Viņi aktīvi iesaistās dažādos pasākumos un dzied, tādēļ, kad izsludinās nākamo atlasi Dziedošajām ģimenēm, tad, visticamāk, pieteiksimies arī mēs, kā arī iesaistīsimies citos konkursos, ja būs tāda iespēja," nākotnes plānos dalās dziedātāja.

Arī Ineses privātā dzīve beidzot ir nokārtojusies, un pēc nedienām ar bijušo draugu - dāni Bendu Jensenu Storgārdu, kurš dziedātāju ne vien noveda kompleksos par augumu un radīja emocionālo kaitējumu, izsakot neķītrus piedāvājumus vēl pēc attiecību beigšanās, bet arī sagādāja liekas parādsaistības, mūziķes dzīvi jau krietnu laiku izgaismo maigais itālis Paskvāle Adario.

"Janvārī pie manis atkal brauks Paskvāle, un viņu gaidu ne tikai es, bet arī mani bērni un draugi. Kad beidzot būsim atkal satikušies, tad arī sāksim kalt tālākos dzīves plānus par to, kā mēs veidosim mūsu attiecības un kad varēsim uzsākt kopdzīvi.

Pagaidām es sevi vairāk redzu Itālijā, savukārt viņš nākošgad vēlas sākt strādāt Latvijā. Par šo dilemmu mums abiem vēl jāvienojas. Vēlos aizbraukt uz Itāliju, paciemoties pie viņa radiem, un tad jau manīs, kā iegrozīsies dzīve," prāto Inese.

"Paskvāle uzskata, ka Latvijā dzīve ir lētāka nekā Itālijā, un tieši finansiālā puse šobrīd sarežģī mūsu tālākos plānus. Tomēr nekur jau tā nauda no gaisa nebirst.

Tāpat Paskvāle satraucas par to, ka, pārceļoties uz Itāliju, cietīs mana mūziķes karjera, un tad es viņu savukārt mierinu, sakot, ka arī tur ir daudz iespēju. Paskvāle vēlas iesaistīties manā muzikālajā karjerā, jo arī ir radoša personība, un tas man sniedz ļoti lielu atbalstu," stāsta skatuves māksliniece.

Neraugoties uz atšķirtību un nenoteiktību kāzu plānos, Inese atklāj, ka viņas un Paskvāles attiecības kļuvušas vēl stabilākas. "Dvēsele jau jūt: vai nu ir, vai nav. Lai gan ar Paskvāli pazīstam viens otru salīdzinoši nesen, ar viņu ir sajūta, ka jau sen esam vienas ģimenes locekļi," priecājas Inese.

Nav noslēpums, ka Paskvāles un dziedātājas kāzas ir teju viens no Ineses fanu apspriestākajiem un gaidītākajiem notikumiem, tomēr nākotnē sieviete joprojām raugās piesardzīgi un skumji nopūšas, atzīstot, ka kāzu datums vēl nolikts neesot.

"Par kāzām Paskvāle izvairās runāt, sakot - tad jau redzēsim. Tāpat viņš ir teicis, ka, ja es to ļoti, ļoti vēlos, tad varam arī apprecēties, jo arī viņš savu bildinājumu lauzt negrasās.

Tomēr vispirms vēlamies zem kājām stabilu pamatu, lai nav tā, ka apprecamies un beigās izrādās, ka tā tāda kļūda vien ir. Tāpēc nekur nav jāsteidzas. Mīlestība starp mums ir kļuvusi tikai stiprāka, un tas ir vien laika jautājums, kas mūs attur no laulībām.

Arī ar pārcelšanos vienam pie otra vēl neko neplānojam, jo vienmēr ir laiks izvērtēt visus par un pret, tāpēc ar lēmumiem nesteidzamies. Dzīve ir pilna negaidītu pavērsienu, un nekad jau nevar zināt, kas ar tevi notiks pēc gada," viedi secina Inese.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!