Foto: DELFI

Pretrunīgi vērtētā skatuves māksliniece Kombuļu Inese (attēlā) kopš pērnā gada nogales palikusi bez sava iztikas avota – portatīvā datora, kas ļāva radīt mūziku -, bet paralēli sadzīviskajām likstām dziedātājai jācīnās arī ar nopietnām veselības problēmām.

"Es jau piedzimu vājredzīga. Dzīves apstākļi bija tādi, kādi bija. Vecāki nelikās ne zinis par manām redzes problēmām," žurnālam Kas Jauns pastāstījusi Inese.

16 gadu vecumā ārsti meitenei piešķīruši otrās grupas invaliditāti un uzrādījuši piecas dažādu acu slimību diagnozes.

"Slimības vēsturē minēta gan acu tīklenes atslāņošanās, gan vairākas citas nopietnas problēmas, kas ietekmē manu ikdienu un liedz strādāt normālu darbu," skaidrojusi Inese, kura acu kaites dēļ nedrīkst liekt galvu uz leju, celt smagumus, kā arī pati dzemdēt - šī iemesla dēļ viņas bērni nākuši pasaulē ar ķeizargriezienu.

Dziedātāja redzot aptuveni metra attālumā, kas bieži vien radot pārpratumus - koncertos iereibuši cilvēki mēdās vai mēģina citādi izsmiet Inesi, bet viņa tikai smaida.

"Viņi domā, ka esmu pilnīga muļķe, ja smejos par viņu ņirgāšanos, bet tas tā nebūt nav. Es vienkārši neredzu," atzinusi dziedātāja.

Tā kā redze, laikam ejot, arvien vairāk pasliktinās, Inese plāno doties uz Rīgu pie speciālistiem - tiesa, ne lai ārstētos, bet saņemtu lielāku invaliditātes grupu.

Kā vienīgo risinājumu kaitēm ārsti savulaik piedāvājuši lāzerkorekcijas procedūru, tomēr brīdinājuši - garantiju, ka redze uzlabosies, nav.

"Esmu domājusi par acu operāciju, taču apzinos, ka man nav tādu līdzekļu, turklāt tas ir diezgan riskanti, jo varu palikt pilnībā bez redzes," žurnālam Kas Jauns atzinusi Inese.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!