Foto: Privātais arhīvs
Liepājas novada Priekule joprojām nevar atgūties no šoka, ko tās iedzīvotāji un viesi piedzīvoja svētdien, 15. jūlijā. Šokējošo notikumu epicentrā – populārā dziedātāja Inese Saulīte jeb Kombuļu Inese, viņas bijušais mīļotais Bends Jensens Storgārds (abi kopā attēlā) un fanu pūļi no visas Latvijas, kuri krituši ceļos abu priekšā.

"Maitas gabals un pretīgs idiots! Nekā citādi Bendu vairs nevaru nosaukt pēc tā, ko viņš izdarīja svētdien. Dānis parādīja, cik ļoti ienīst latviešus. Viņš manās un citu acīs nu ir tikai vecs, iedomīgs onkulis, kam ir nauda, bet nav sirds," sarunā ar DELFI Izklaide pārdzīvotā iespaidā joprojām ir Inese.

15. jūlijā Bends svinējis 70 gadu jubileju, un šim notikuma par godu iecerējis dāvināt Priekulei vērienīgu vietējās zvaigznes Kombuļu Ineses koncertu savā privātīpašumā - vecajā universālveikalā.

"Bijām noslēguši līgumu, ka viņš man par koncertu maksās 100 latus. Viņš palūdza mani visur izreklamēt koncertu - saliku reklāmas internetā un izreklamēju pa Priekuli. Iepriekšējā dienā spēlēju Rīgā, un naktī speciāli ar šoferi naktī braucu mājās, lai paspētu sagatavoties Benda jubilejas koncertam.

Viss bija sagatavots, lai septiņos varu sākt spēlēt - ar mani kopā bija manas meitenes, universālveikalā bija ieradušies Benda radi no Dānijas. Cilvēki uz koncerta norises vietu plūda straumēm no visas Latvijas - tur bija fani no Ventspils, Liepājas, pat Jēkabpils. Fanu pūļi stāvēja un gaidīja koncertu, kas paredzēts septiņos.

Te pēkšņi no mājas iznāca Bends un paziņoja: "Man nevajag tavu koncertu, jo man šašliki piedeguši"," šokējošos notikumus atklāj dziedātāja.

Desmitiem fanu, kas ieradušies no visas Latvijas, pievilti un pazemoti stāvējuši universālveikala priekšā, kamēr večuks vienā mierā paziņojis, ka nekāds līgums nav spēkā, jo viņam, lūk, šašliki izbojājuši visu pasākumu. Neizpratnē par pensionāra pēkšņajiem untumiem bijuši arī viņa Dānijas radi, bet atbraukušie Ineses fani metušies lūgties večuku pārdomāt.

"Cilvēki krita uz ceļiem Benda priekšā un lūdzās, lai tas tomēr atļauj manu koncertu. Viņi taču bija speciāli izbrīvējuši laiku, tērējuši naudu, sarunājuši, kur atstāt bērnus, braukuši no tālienes. Uz to Bends vienkārši nospļāvās un atbildēja, ka tā nav viņa problēma.

Tādu pazemojumu vēl nekad nebiju piedzīvojusi. Cilvēki stāvēja un lūdzās līdz pat deviņiem vakarā. Bet dānis, ieslēdzies mājās, smējās par visiem," stāsta tautas iemīļotā dziedātāja. Viņa uzskata, ka dānim par savu rīcību būs jāatbild - par koncertu bijis noslēgts oficiāls līgums, un Inese to tā neatstās.

"Ar šo rīcību Bends ir piesmējis latviešu tautu. Viņš ir paņirgājies par mums visiem. Cilvēki bija viņam pat dāvanas jubilejā atveduši! Vienai sievietei pietika drosmes aiziet un paprasīt dāvanu atpakaļ, ja jau svētki nenotiek.

Fani nāca pie manis un jautāja, kas notiek. Es beigās vienkārši bēgu, jo nezināju, ko iesākt. Tas, kas tur notika, bija pilnīgs ārprāts. Tam dānim vairs nav labi ar galvu: kā var tā izrīkoties - piekrāpt visu Latviju kaut kādu šašliku dēļ," neizpratnē ir populārā dziedātāja.

Visa pilsēta joprojām nespēj atgūties no notikušā. "Priekule joprojām ir šoka stāvoklī. Šodien eju pa pilsētu un dzirdu, ka visi runā par šo gadījumu. Tādu kaunu! Tas ir milzīgs pazemojums arī man, jo pasākums bija izsludināts kā Kombuļu Ineses lielkoncerts Priekulē, un fanu priekšā es arī par to esmu atbildīga.

Skaidrs, ka Bends grib sabojāt manu karjeru, viņš ir tik ļauns un atriebības kārs, ka grib atņemt man visu, ko esmu sasniegusi. Es to nepieļaušu! Visai Latvijai ir jāzina, kas viņš patiesībā ir par cilvēku," niknuma pilna ir Inese.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!