Foto: Privātais arhīvs

Tautā mīlētā estrādes māksliniece Inese Saulīte jeb vienkārši Kombuļu Inese (attēlā) ir ne tikai izcila komponiste, bet arī labas literatūras mīļotāja. Līdzīgi kā daudzus pašmāju mūzikas grandus, arī Inesi pievērsties radošajai sfērai savulaik iedrošinājis Imants Ziedonis.

"Mana visu laiku mīļākā grāmata ir Henrika Senkeviča Quo Vadis. Tas ir kristīgais romāns, reliģiska rakstura vēstījums par kristietības laikiem, kuru iesaku izlasīt ikvienam," sarunā ar DELFI Izklaide savu iecienīto grāmatu atklāj Inese.

Viņa ir arī liela pašmāju autoru daiļrades cienītāja. "Man ļoti patīk Imants Ziedonis. Kopā ar bērniem lasām Krāsainās pasakas, Sakses Pasakas par ziediem, Ziedoņa Epifānijas. Ziedonis ir tas latviešu rakstnieks, kurš mani ļoti iedvesmo - man patīk tas abstraktums un smalkā netveramība, kas jūtami viņa darbos.

Mans mīļākais dzejolis ir Ziedoņa Bez mīlestības nedzīvojiet - tas ir tik viegls un reizē spēcīgs! Kopš mazām dienām esmu sapņojusi par iespēju dzīvē satikt Ziedoni. Un man tas skolas laikā arī izdevās - daiļlasīšanas konkursā piedalījos ar viņa dzejoli un ieguvu pirmo vietu.

Pats Ziedonis man pasniedza dāvanu un paspieda roku, un šī tikšanās izmainīja visu manu dzīvi. Pēc šī notikuma sāku radīt pirmos savu dziesmu tekstus," atklāj tautas iemīļotā dziedātāja.

Tāpat viņa iemīlējusi Viļa Lāča daiļradi. "Man vislabāk patīk Lāča romāns Putni bez spārniem. Tā ir latviešu grāmata, kuru varu droši nosaukt par perfektu - ļoti izjusti un emocionāli," pašmāju romānu iesaka Inese.

Dziedātāja esot liela literatūras mīļotāja, un, ja jāizvēlas, viņa labāk palasīs kādu romānu, nekā aizies uz kino. "Filmās viss jau gatavs tiek nolikts tev priekšā, bet, lasot grāmatu, tu vari pats visu iztēloties, iedomāties, kā izskatījušies cilvēki, kā tas viss noticis.

Man ļoti patīk dzeja - manā grāmatu plauktā ir 37 dzejoļu grāmatas, kuras man patīk šad tad atkal un atkal izbaudīt. Man tuvi arī aforismi, krājumi, kuros apkopotas atziņas," stāsta Inese, atklājot, ka viņas grāmatu plauktā atrodas arī apmēram 20 viņas iecienītākie lielie romāni, ap 50 mazāku, sērijveida romānu, kā arī Bībele, kuru Inese uzskata par saistošu grāmatu, kas jāizlasa ikvienam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!