Foto: Mango

Šova Okartes skatuve grupas T–Band dalībniece Anita Intaite jeb Košā (attēlā) jau vairāk kā septiņus gadus uzturā nelieto gaļu un ar savu piemēru neviļus iedvesmojusi arī citus kļūt par veģetāriešiem.

"Par veģetārieti kļuvu jau ļoti sen - padsmit gadu vecumā. Iemesls tam ir pavisam vienkāršs - man negaršo gaļa. Jau maziņa gaļu ēdu ar gariem zobiem, tāpēc mana kļūšana par veģetārieti sanāca pavisam dabiska," izklaides portālam Mango atklāj Košā. Viņa atteikusies tikai no gaļas - zivis un piena produktus meitene joprojām labprāt nobauda.

"Mani neinteresē visas tās teorētiskās un filozofiskās lietas par veģetārismu - es vados pēc tā, kā pati jūtos. Man šķiet, ka veģetārieši ir veselīgāki par gaļēdājiem - mēs mazāk slimojam, un mums ir labāka pašsajūta. Tajā pašā laikā - ja man kādreiz gribētos ieēst gaļu, es klausītu sava ķermeņa vēlmēm un to sev neliegtu," skaidro dziedātāja.

Viņa ikdienā īpaši neskandina to, ka neēd gaļu, tāpēc arī daudzi Okartes skatuves fani par to nemaz nav informēti, un pat šova kolēģi reizēm vēl piedāvā viņai uzēst makaronus flotes gaumē. Tomēr kopumā Košajai gadījies dzirdēt tikai pozitīvas atsauksmes par savu izvēli, ja nu vienīgi kāds pārliecināts tēviņš izspļauj kādu joku.

"Vissmagāk manu atteikšanos no gaļas pieņēma vecmāmiņa, kura dzīvo laukos, un pie kuras vienmēr galdā tiek celti dažādi šmorējumi. Es biju pirmā veģetāriete savā ģimenē, bet nu jau vairāki ģimenes locekļi izvēlējušies sekot manam piemēram," atklāj Košā.

Viņas piemēram sekot sācis arī kolēģis Vāģis no T - Band, kurš gaļu neēd jau divus mēnešus un jūtoties ļoti labi. Tā kā Košā gaļu neēd jau gadiem, viņai jau ir plašs veģetāro recepšu krājums.

"Reizēm, kad uzaicinu uz pusdienām kādu gaļēdāju, man atzīst, ka uztaisīts tik garšīgi, ka to gaļu nemaz neprasās. Tas ir stereotips, ka bez gaļas nevar paēst - ir jāmācās sabalansēt uzturu, jāseko līdzi tam, lai ēdienā pietiktu visi vitamīni un uzturvielas," stāsta Košā.

Meitene ir neaprakstāmi laimīga par to, ka nedēļā pirms fināla šovā atgriezušies grupas kolēģi Vāģis, Karalis un nu jau arī Lenny. "Izbaudīšu pēdējo šova nedēļu un fināla uzstāšanos līdz pēdējam! Nav pat svarīgi, vai uzvarēsim, tagad galvenais ir gūt pozitīvas emocijas no noslēdzošās nedēļas," uzskata T- Band meitene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!