Foto: F64

Otrdien, 15. aprīlī, 65. dzimšanas dienu atzīmē viena no populārākajām Krievijas skatuves māksliniecēm Alla Pugačova (attēlā) – lai gan pēdējos gados dziedātāja aktīvu koncertdarbību pārtraukusi un bauda ģimenes idilli, dzimtenē un postpadomju valstīs viņas popularitāte nav mazinājusies.

Alla Borisovna ir dzimusi Maskavā, un jau no agras bērnības mazā Alločka ir dziedājusi. Pirmo reizi uz skatuves plašākas auditorijas priekšā viņa uzstājusies piecu gadu vecumā, un kopš tā laika ne brīdi nav sēdējusi dīkā, uzstājoties gan dažādu ansambļu sastāvos, gan, protams, žilbinot publiku ar savām solo koncertprogrammām.

Pugačovas repertuārā ir vairāk nekā 500 dziesmu krievu, angļu, vācu, ukraiņu, franču un citās valodās, bet Pugačovas albumi izdoti ne tikai Krievijā un bijušās Padomju Savienības valstīs, bet arī Japānā, Korejā, Šveicē, Vācijā un citviet, un, kā liecina aplēses, kopīgā disku tirāža pārsniegusi 250 miljonus eksemplāru.

Savas karjeras sākumā dziedātāja piedalījusies neskaitāmos muzikālos konkursos, bet 1997. gadā viņa izmēģināja spēkus arī Eirovīzijas sacensībā.

Tiesa, tur viņa nonāca drīzāk nejaušības dēļ - bija plānots, ka uz Dublinā notiekošo konkursu brauks Valērijs Meladze ar Pugačovas sacerētu dziesmu Примадонна, bet Meladzes slimības dēļ pēdējā brīdī tika lemts, ka tur jādodas pašai dziesmas autorei.

Togad Krievija nopelnīja 33 punktus, no kuriem 12 piešķīra Slovēnija, astoņus - Nīderlande, bet septiņus punktus deva Igauņi, un kopvērtējumā Pugačova no 25 valstu konkurencē ieguva 15. vietu.

Ilgus gadus Pugačova bija bieža viešņa Latvijā - ik vasaru viņa ieradās uz jauno izpildītāju konkursu Jaunais vilnis, un šajā laikā vietējie paparaci garas stundas pavadīja Baltic Beach Hotel apkaimē, lai iemūžinātu dāmas parādīšanos uz prezidenta apartamentu balkoniņa.

Kad viņa izdomāja Krimā taisīt savu festivālu, tas noveda pie nesaskaņām ar Jaunā viļņa organizētāju Igoru Krutoju, kurš savai ilggadējajai kolēģei pārmeta idejas zagšanu, un 2012. gadā Pugačova Jūrmalā notiekošā konkursa mūzas statusu zaudēja.

Maz ticams, ka skatuves māksliniece to ļoti pārdzīvoja, jo pēdējo gadu laikā par viņas prioritāti kļuvusi privātās dzīves sakārtošana - 2011. gada izskaņā viņa beidzot apprecējās ar savu mīļoto humoristu Maksimu Galkinu, bet pērnā gada rudenī abi kļuva par vecākiem dvīnīšiem Garijam un Ļizai.

Intervijās Krievijas medijiem Pugačova nav slēpusi, ka ir laimīga beidzot izbaudīt īstu ģimenes dzīvi, kurā nav steigas, negaidītu ārvalstu braucienu un satraukumu, un to, ka dziedātājas dzīvē sācies jauns posms, apliecina arī izmaiņas viņas ģērbšanās stilā - par Pugačovas firmas zīmi jau kļuvušos balahonus jeb bezformīgās kleitas nomainījuši krietni vien elegantāki un skatuves mākslinieces vecumam un statusam atbilstošāki tērpi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!