Foto: Vida Press
Slavenā dziedātāja Lady Gaga (attēlā) piedalījusies projektā, kas veicina līdzekļu ziedošanu serbu mākslinieces Marinas Abramovičas institūta kampaņai, un šīs akcijas ietvaros Gaga, protams, filmējusies kaila.

Pirms gada 66 gadus vecā "performanču vecmāmiņa" Abramoviča paziņoja, ka Hudzonā plāno izveidot īpašu performanču institūtu, un nepieciešamā summa šim projektam esot 20 miljoni dolāru.

Saskaņā ar sākotnējo ieceri daļu naudas Abramoviča plānoja ieņemt ar projekta Kickstarter starpniecību, kurā tiek pieņemti brīvprātīgi ziedojumi no interneta lietotājiem, un pēc Lady Gagas video izplatīšanas institūta kontā ienākuši 200 000 dolāru.

Abramovičas institūts nodarbosies ar dažādu mākslas formu (performanču, deju, teātra, kinofilmu, mūzikas, operas un citu formu, kas, iespējams, parādīsies nākotnē) prezentēšanu, attīstīšanu un saglabāšanu.

Tāpat institūta darbības ietvaros Abramoviča cilvēkiem mācīs savu metodi, kas izpaužas kā īpašu vingrinājumu sērija, ar kuras palīdzību katrs dalībnieks labāk spēj izprast savu psihisko un fizisko stāvokli konkrētajā brīdī.

Video sižetā, ko izplatījis Abramovičas institūts, var redzēt, kā Lady Gaga praktizē šo metodi ar kliegšanu un citām īpatnējām izdarībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!