Foto: DELFI

Krievijā populārā latviešu dziedātāja Laima Vaikule (attēlā) maijā ar programmu Atkal mājās uzstāsies Rīgā, bet, tuvojoties koncertam, viņa žurnālam Ieva dalījusies pārdomās gan par savu profesionālo, gan privāto dzīvi.

Jau 30 gadus Vaikule ir kopā ar Andreju Latkovski, kurš darbojas arī kā skatuves mākslinieces menedžeris, bet 2005. gadā parādījās ziņas, ka abi, atpūšoties Lasvegasā, apprecējušies.

Tiesa, pēc tam Vaikule, kura jau daudzus gadus ir pareizticīgā, šo kā joku domāto laulību ceremoniju nožēlojusi, bet atzinusi, ka pagaidām oficiāli saistīties ar Andreju baznīcas ceremonijā neplāno.

"Nav pienācis laiks. Viss notiks tad, kad tam jānotiek. Es savu dzīvi neplānoju, tā pati notiek. Vienīgais, ko sapratu, - nedrīkst jokot ar nopietnām lietām. Nedrīkst laulāties Lasvegasā!

Es ar dziļu cieņu izturos pret ticību, tāpēc tas bija solis, pēc kura man bija ļoti nepatīkami. Biju paklausījusi savus draugus," intervijā žurnālam Ieva atzinusi dziedātāja. 

Ticība Vaikulei arī palīdzējusi cīnīties laikā, kad viņai tika diagnosticēts un ārstēts vēzis. "Bībele - tā ir vēl viena lieta, kas palīdz. Uzskatu, ka pašlaik baznīcai vispār ir krīze. Bet zinu, ka tas ir vienīgais, kas palīdz, kad paliec viens pret vienu. Es to pārbaudīju," atzinusi dziedātāja.

Vaikule arī nekad nav slēpusi, ka jaunībā veikto abortu dēļ viņa vēlāk nav varējusi ieņemt bērniņu, bet adoptēt viņai aizliedzis krusttēvs, kurš ir devis mūka zvērestu.

"Viņš neatļāva. Kāpēc? Nezinu. To mācītāji parasti nesaka. Nedeva svētību, un punkts. Parasti viss, kur viņš man deva svētību, notiek pareizi, bet, ja es neklausu, nekas nenotiek labi. (..) Bet varbūt iemesls pavisam cits. Iespējams, ja Dievs nav devis, tad tā ir jābūt," samierinājusies dziedātāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!