Foto: DELFI

Gastronomiskās rubrikas ietvaros savu iecienītāko recepti pavasarīgām un vieglām pusdienām iesaka populārais latviešu estrādes mākslinieks Viktors Lapčenoks (attēlā).

"Pats ar ēst gatavošanu nenodarbojos vispār, jo man šādām lietām ikdienā neatliek laika. Par laimi, mani glābj mana lieliskā sieviņa, kurai šādas lietas savukārt ir tuvas, un attiecīgi viņa ir mūsu ģimenes labākais pavārs," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta leģendārais dziedātājs.

"Lai gan viņa gatavo ļoti gardi, izteikta mīļākā ēdiena man tomēr nav. Esmu absolūts visēdājs un tradicionālās latviešu virtuves piekritējs, un vienīgais ēdiens, ko neesmu ēdis jau kopš bērna kājas pats sev nezināmu iemeslu dēļ, ir skābeņu zupa. Visi to tā slavē, tā slavē, bet man negaršo," smej Lapčenoks.

"Tiesa, man vienmēr ir ļoti garšojuši dažādi kartupeļu ēdieni, tā izceļoties uz pārējo ēdienu fona. It sevišķi esmu iecienījis kartupeļu pankūkas, kā arī kartupeļu klimpas piena zupā.

Šo ēdienu nereti gatavo arī sieva, ļaujot man nedaudz piepalīdzēt. Parasti esmu pielikts pie kartupeļu rīvēšanas, jo, zināt kā parasti ir ar tām sievietēm, visādi manikīri un tādas lietas," skaidro dziedātājs, atklājot arī klimpu pagatavošanas noslēpumu.

"Kartupeļus jānomizo un jāsarīvē. Tad tiem jānospiež lieko sulu, kas noderēs nedaudz vēlāk. Kartupeļu masai jāpievieno ola, milti, sāls un ciete, kas palikusi pāri pēc sulas noliešanas.

Pēc tam viss kārtīgi jāsamaisa, un tad kartupeļu bumbiņas jālaiž verdošā ūdenī. Kad izvārītās klimpas uzpeld virspusē, tām jāpielej pienu un vēl nedaudz jāpavāra, un rezultātā sanāk kolosāls ēdiens," pamāca Lapčenoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!