Foto: DELFI

Vienmēr smaidīgais dziedātājs, komponists, aktieris, neskaitāmu TV šovu vadītājs un Latvijas šovbiznesa spīdeklis jau vairāk nekā desmit gadus Lauris Reiniks piektdien, 11. jūlijā, svin savu 35. dzimšanas dienu.

Lauris 1979. gadā ir dzimis Dobelē, uzaudzis muzikālā ģimenē Tērvetē, izglītību ieguvis Jelgavas Mūzikas Koledžā un Latvijas Universitātē, mācījies arī aktieru skolā Losandželosā.

Kā komponists un izpildītājs Reiniks ir izdevis astoņus studijas albumus, radījis ierakstus 11 valodās, saņēmis vairāk kā 20 nacionāla mēroga balvas un kļuvis par vienu no retajiem latviešu mūziķiem, kam izdevies gūt ievērojamus panākumus Lietuvā un Igaunijā.

Kā liecina informācija mūziķa mājaslapā, pirmais lielais notikums Laurim bija piecu gadu vecumā, kad viņš uzstājas Latvijas Televīzijas raidījumā Tiekas kaimiņi.

Bērnībā un tīņa gados Lauris dziedāja sava tēva vadītajā pusaudžu pop-rock grupā Auri. Ar šo grupu Lauris guva pirmo lielo skatuves pieredzi, piedaloties dažādos bērnu mūzikas festivālos un konkursos.

Tāpat Reiniku ģimene (mamma Dace, tēvs Artūrs, māsa Rūta) bija viena no vadošajām dziedošajām ģimenēm agrāk populārajā TV saietā Spiets. Ģimene ne vien piedalījās šajā raidījumā, bet arī aktīvi koncertēja dažādās Latvijas vietās kā ģimenes ansamblis.

Turpmākajos gados Lauris vadīja LTV raidījumu pusaudžiem Nošu spēles, sadarbojās ar Raimondu Paulu, pārstāvēja Latviju dažādos starptautiskos konkursos, arī Eirovīzijā, uzvarēja šovā Dejo ar zvaigzni - īsāk sakot, Lauris bija visur.

Starp Laura populārākajām dziesmām minami tādi hiti kā Sirds sadeg neparasti, Es esmu tev dzīslās, Es skrienu, Bandžo Laura, Pasakā, Es neesmu neprātīgs un daudzi citi.

Intervijās stāstot par saviem nākotnes plāniem, Lauris atzīst, ka turpinās veiksmīgi uzņemto kursu un no šlāgermūzikas jau nekur nepazudīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!