Foto: EPA/Scanpix/LETA

Šīs nedēļas izskaņā pirmoreiz savā karjerā koncertu Krievijā sniegs populārais britu mūziķis Eds Šīrans, kurš pagājušopiektdien pieskandināja Lucavsalu Rīgā. Par godu šim īpašajam notikumam Maskavā izstādīta rudmatainā skatuves mākslinieka skulptūra.

Teju piecus metrus garā statuja, kurā Šīrans atveidots guļus, publiskai apskatei izlikta vienā no Maksavas ievērojamākajām vietām – Gorkija parkā. Turklāt britu mūziķa līdzinieks novietots tieši pie ieejas parkā, kas nozīmē, ka vides objektu nepamanīt vai to palaist garām ir neiespējami.

Statuja tapusi, sadarbojoties "Yandex Music" straumēšanas servisam un "Warner Music" Krievijas filiālei, un tā radīta, lai godinātu pasaulslavenā mūziķa pirmo koncertu Krievijā, ziņo "The Independent".

Šīrana skulptūra padevusies gana krāšņa – viņš tajā atveidots ar sarkaniem šortiem, tumšām saulesbrillēm, grafiti izrotātu kreklu un, protams, nevar nepieminēt arī oranžo matu ērkuli un tetovējumus.

Tiek vēstīts, ka vides objekts piesaistījis gana lielu ļaužu ievērību. Netrūkst mūziķa fanu un pielūdzēju, kas koncerta gaidās steiguši nofotografēties pie viņa skulptūras. Tiesa, daži gan sociālajos tīklos norādījuši, ka plastmasas Šīrans esot "seksīgs un biedējošs vienlaikus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!