Foto: DELFI
Pašmāju dziedātāja Liene Greifāne (attēlā), kura kopš septembra dzīvo un studē Maskavā, turpina dalīties pārdomās par dzīves dārdzību Latvijā. Nesen viņa sūkstījās par medikamentu augstajām cenām, un tagad viņa ķērusies klāt komunālo maksājumu analizēšanai.

Mūziķe pēc viesošanās Latvijā bija pārsteigta, ka dažādas zāles pašmāju aptiekās ne tikai maksā dārgāk nekā Krievijā, bet arī nav tik pieejamas, jo atsevišķu medikamentu iegādei nepieciešama ārsta izrakstīta recepte.

Greifānes pārdomas raisīja kaismīgas sabiedrības diskusijas, un tās viņu pamudinājušas izanalizēt komunālo maksājumu cenu atšķirības.

Dziedātāja savā "Instagram" foto blogā publicējusi aprēķinu, ka par komunālajiem maksājumiem, elektrību, ūdeni un apkuri Maskavā viņa maksā no 25 līdz 30 eiro mēnesī. "Neko nesalīdzinu, fakts," bildes aprakstā norādījusi Liene. Attēlu viņa arī papildinājusi ar daudznozīmīgu mirkļbirku – "kur ir dārgi dzīvot".

Savukārt kāds komentētājs Gints Greifānei apvaicājies, vai viņas vēstījums ir pret Latviju vērsta propaganda.

"Tā nav nekāda propaganda vērsta pret Latviju, bet pret noziedzīgo valsts sistēmu, kura Latvijas iedzīvotājus izģērbj plikus, tai pašā laikā Krievijā, kur viss it kā ir tik slikti, pret cilvēkiem izturas kā pret cilvēkiem. Kad dzīvoju Amerikā, bija tieši tāpat kā Latvijā, taču atšķirība tajā, ka tur algas ir 10 reizes lielākas.

Es gribu runāt par šīm lietām, un varbūt, ja mēs stāvēsim pretī šai valdības mašīnai un neklusēsim, tad latvietim būs iespēja ne tikai mēģināt izdzīvot savā valstī, bet arī dzīvot. Skatīties, kāds vājprāts šobrīd notiek, tad ne pēc kā laba neož...

Jauni cilvēki dodas prom no Latvijas, lai viņiem būtu iespēja dzīvē kaut ko sasniegt, radīt bērnus un sūtīt tos skolā, nebaidīties, vai būs par ko nopirkt grāmatas, ēdienu utt. Šis ir par netaisnību pret latvieti. Nevienu nesaucu dzīvot Krievijā, gribu, lai beidzat samierināties ar visu, kas notiek Latvijā," savu viedokli paudusi Greifāne.

Gints nav rimies – viņš ar Greifāni mēģinājis uzsākt politisku diskusiju un dalījies savās pārdomās par valstī notiekošo. Savukārt dziedātāja tālākā vārdu apmaiņā nav iesaistījusies un norādījusi, ka, iespējams, Latvijai vienkārši vajadzētu ņemt piemēru no citiem.

"Varbūt vienkārši ir ko pamācīties no "sliktajiem", lai pašiem būtu labāk," noslēgumā daudznozīmīgu piebildi dedzīgajam komentētājam veltījusi Greifāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!