Foto: DELFI

Aizvadītās nedēļas izskaņā tika noskaidrots šova "X Faktors" Latvijas versijas uzvarētājs – sīvā konkurencē konkursā triumfēja dziedātāja Kattie no Baltkrievijas. Daļai skatītāju šāds pavērsiens izraisījis sašutumu, un nepatīkami pārsteigta par ārzemnieces uzvaru ir arī pašmāju dziedātāja Liene Greifāne.

Liene "Facebook" šonedēļ padalījusies ar savām pārdomām par Kattie uzvaru, salīdzinot "X Faktora" fināla situāciju ar šī gada "Eirovīziju", kurā Latviju pārstāvēja Brazīlijā dzimusī un augusī Laura Rizzotto.

"Latvieši mani tiešām izbrīna. Nepietiek, ka uz "Eirovīziju" aizbrauc citas valsts iedzīvotāja, tagad arī 10 tūkstošus aizved uz Baltkrieviju," sašutumu par Kattie uzvaru paudusi Greifāne.

Tāpat arī dziedātāja kauninājusi latviešus par to, ka tauta nespēj būt saliedēta un cilvēki viens otru neatbalsta.

"Kad Latvju tauta paliks vienota, viens par visiem, visi par vienu? Vai tiešām skaudības un negantā ieraduma nevēlēt savējiem labu rezultātu, nekad nebeigsies? Kāpēc citas valstis māk pastāvēt par savējiem, paskatieties uz kazahstāņiem, krieviem, ukraiņiem, baltkrieviem un tā tālāk... Nekad neredzēsiet, ka viņi savējiem vēlēs zaudi, ka skaudīs panākumus. Žēl, tiešām žēl.

Kur ir mūsu Cukura oficiāli nepierādītā mazmeita? Kāds Latvijai būs labums no tā, ka 10 tūkstošus eiro aizved uz Baltkrieviju un paraksta līgumu ar "Sony"? Gribas vienkārši sapurināt visus un atvērt acis. Sāciet mīlēt savus māksliniekus, sāciet cienīt. Viss, ko viņi dara, ir jūsu dēļ, jūsu ausu dēļ, jūsu acu dēļ, jūsu svētku dēļ, priekiem un bēdām. Izlikta mīlestība uz papīra, ierakstīta audio, video un tā tālāk. Ja māksliniekiem atpakaļ nenāk kaut vai apkārtējā cieņa un pozitīva enerģija, viņiem nav vairs iemesla radīt. Jūs salaužat savējos. Vai tiešām latvietis latvietim vienmēr būs gardākais ēdiens?" vēstījusi Liene.

Viedokļi komentāros par Lienes uzskatiem dalījušies – daži pauduši viņas nostājai atbalstu, bet, piemēram, dziedātājs Pēteris Upelnieks retoriski jautājis, "kad cilvēk beidzot sāks cienīt cilvēkus, nešķirojot tautības, orientācijas un tā tālāk".

Vēlāk gan Liene savu ierakstu no "Facebook" izdzēsusi.

Jau vēstīts, ka "X Faktora" finālā sacentās Kattie, grupa "Baritoni" un meiteņu trio "Radio trio". Kattie balvā ieguva 10 tūkstošus eiro, kā arī ekskluzīvu sadarbību ar ierakstu kompāniju "Sony Music". Savukārt visi ieņēmumi, kas tika iegūti balsojuma laikā, tiks ziedoti labdarības akcijai "Eņģeļi pār Latviju".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!