Foto: Publicitātes foto
Aizvadītā gada decembrī dziedātāja Liene Šomase (attēlā) publiski paziņoja, ka gaida savu pirmdzimto, bet šonedēļ viņa atklājusi, ka grūtniecību nebija plānojusi un gaidāmā mazuļa dēļ precēties negrasās.

"Kad uzzināju, ka gaidu bērniņu, man bija skaidrs - sirds dziļumos tomēr esmu karjeras un darba cilvēks. Neesmu meitene, kas ar bērnu ilgi sēdēs mājās. Jau tagad zinu, ka man būs mierīgāka vasara, ko pavadīšu pie jūras, praksē apgūstot mammas pienākumus, bet rudenī plānoju iesaistīties divos jaunos projektos," žurnālam Marta stāstījusi Šomase, kurai šajā laikā īpaši svarīgs ir drauga un gaidāmā bērniņa tēva Mārtiņa Samuļa atbalsts.

Jau sarunā ar izklaides portālu Mango populārā dziedātāja atzina, ka grūtniecības laikā viņa īpaši neierobežo savas aktivitātes, tomēr cenšas sevi pārlieku nepārpūlēt, lai gan jau sākusies gatavošanās 14. februārī iecerētajam Šomases un viņas vadītā Valmieras dzeltenā kora lielkoncertam.

Šomase atzīst, ka viņai šobrīd ir grūti iedomāties, kā viņas dzīve un ikdiena mainīsies pēc bērniņa nākšanas pasaulē, un šo sajūtu salīdzina ar situāciju pirms pāris gadiem, kad jaunā dziedātāja ieradās Rīgā, lai sāktu savu karjeru mūzikas biznesā.

"Tagad atkal sāksies jauna dzīve. Iepriekš biju dzirdējusi stāstus, ka grūtniecēm pilnībā mainās domāšana. Tam neticēju, un kā spītniece turējos šim viedoklim pretī. Bet tagad redzu - tiešām mainos," žurnālam Marta atklājusi dziedātāja, kuras draugi pamanījuši, ka viņa kļuvusi mierīgāka un cenšas neiesaistīties strīdos.

"Jāatzīstas, kas esmu nedaudz apjukusi, bet viss būs labi, jo man tuvie cilvēki ir ap mani. Man ir vismaz desmit cilvēku, kurus ļoti mīlu un par viņiem satraucos. Viens no viņiem ir mans draugs - Mārtiņš. Neesmu prātojusi, vai viņu mīlu stiprāk vai vājāk, tomēr zinu - man vajag sevī saglabāt nedaudz brīvības sajūtas. Ģimene man ir ļoti svarīga, bet kāzu šobrīd noteikti nebūs," pārliecināta ir Šomase un pauž viedokli, ka kāzas tikai bērna dēļ viņai nav pieņemamas.

"Man negribas standarta ģimeni. Gribas saglabāt sevī brīvību. Grūtniecība nebija plānota, bet tā notika, un viss. Uzzinājām par bērniņu un sākām šo domu pieņemt. Galu galā ar draugu kopā jau esam vairāk nekā gadu. Tā kā dzīvojam atsevišķi, nesanāk laika strīdēties. Tiekamies un ļoti baudām kopā pavadīto laiku. Nezinu, kā jutīšos un ko domāšu pēc gada vai diviem, bet tas, ka gaidu bērniņu, vēl nenozīmē, ka mums jāprecas," savas attiecības ar gaidāmā bērna tēvu raksturojusi Šomase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!