Braukājot ar automašīnu, daudziem ik pa brīdim rodas kārdinājums uzņemt kādu video – viens kļuvis par liecinieku avārijai, citu māc garlaicība, bet vēl kāds pie filmēšanas ķeras īpaši jautros brīžos. Tā rīkojusies dziedātāja Liene Šomase, bet viņas jestrais video atklāj arī kādu nopietnu pārkāpumu.

Šomase savā "Facebook" profilā ceturtdienas pievakarē publicējusi video, kurā iemūžināta kopā ar meitiņu. Abas talantīgās jaunkundzes ļāvušās muzikālām izpausmēm un no sirds izpriecājušās.

"Mans lepnums un zelts. Sastrēguma laiku var pavadīt arī šādi," vēstījusi Liene un novēlējusi visiem jautru dienu.

Vērīgākie, skatoties video, gan pamanīja, ka mazā Gabriela nav piesprādzēta. Kāds uz šo pārkāpumu norādījis arī komentāros, bet saņēmis no dziedātājas atbildi, ka "viss tiek kontrolēts".

Ceļu satiksmes noteikumi vēsta, ka, ja ja automobilī, kura sēdvietas aprīkotas ar drošības jostām, pārvadā bērnu, kura augums nepārsniedz 150 cm, bērnam jāatrodas viņa vecumam un svaram piemērotā bērnu sēdeklītī vai uz paliktņa, kas uzstādīts atbilstoši tā izgatavotāja norādījumiem, un jābūt piesprādzētam ar drošības jostu.

Šomases publicētajā video gan skaidri redzams, ka automašīnas drošības josta pasažiera pusē karājas neizmantota, un bērns, ja arī atrodas uz paliktņa, netiek pārvadāts atbilstoši prasībām.

Pati Liene pēc satrauktajiem komentāriem gan steigusi norādīt, ka pirms viedokļa izteikšanas par "jūsu sasāpējušu tēmu" vajadzētu noskaidrot "100% situācijas tā brīža mirkli" un pievienojusi vairākus tēmturus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!